Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο

01-06-22 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Από τις 5 έως τις 11 Ιουνίου, θα διεξαχθεί  στον Βόλο η Ναυτική Εβδομάδα, η οποία προγραμματίζεται για 6η χρονιά με πρωτοβουλία του φορέα Πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός για τη διάσωση του πολιτιστικού Αποθέματος», τη συμπαράσταση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Βόλου αλλά και πλήθους πολιτιστικών, αθλητικών και κοινωνικών φορέων που συμμετέχουν και συμβάλλουν στην επιτυχία της.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος,  επιλέγεται ως τιμώμενη μια Μεσογειακή περιοχή με ειδικές αναφορές στον πολιτισμό της, τη μουσική, την εικαστική έκφραση, τους χορούς της και άλλα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.  Στη φετινή διοργάνωση, τιμώμενη περιοχή θα είναι το Καστελόριζο.

Η Ναυτική Εβδομάδα προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στην παραλία του Βόλου, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης αλλά και σε άλλους χώρους, με την παράλληλη διενέργεια ποικίλων εκδηλώσεων, όπως είναι μεταξύ άλλων μουσικές συναυλίες, παρουσίαση χορωδιακών σχημάτων, μουσικοθεατρικά δρώμενα και άλλα.

Ο εορτασμός της Ναυτικής Εβδομάδας στο Βόλο, ο οποίος καθιερώθηκε εκ νέου από το 2015, με εκδηλώσεις που καλύπτουν ολόκληρη τη Μαγνησία, αποσκοπεί να μεταφέρει προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα που έχει το θαλάσσιο στοιχείο στην επιβίωση της περιοχής και τη συμβολή του στην οικονομική και πολιτιστική της ανάπτυξη.

Εξάλλου, ο ρόλος που έπαιξε το Ναυτικό στη μακραίωνη ιστορία της περιοχής, αλλά και συνολικά της Ελλάδας, έχει δημιουργήσει έναν ακατάλυτο δεσμό με τη θάλασσα και έχει ριζώσει βαθιά στη συνείδηση όλων των Ελλήνων. Για τη Μαγνησία, την άρρηκτα συνδεδεμένη με τη θάλασσα, ως γεωγραφία και ιδέα, η πηγή της ζωής της βρίσκεται ακριβώς εκεί. 

 

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ισχυρός επενδυτικός προορισμός η Αθήνα - για πρώτη φορά στο top10 των προτιμώμενων ευρωπαϊκών πόλεων
Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Γαλάζια Σημαία 2024 | Πρωταθλήτρια επί 30 χρόνια η Ισπανία- δεύτερη η Ελλάδα