Άλογα και σκάκι κατακτούν τον Βόλο

30-05-22 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Δύο πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις πνεύματος και σώματος θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο στην πόλη του Βόλου αλλά και στην όμορφη Αγριά.

Ειδικότερα, από τις 3 έως τις 5 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο η Πανελλήνια Ιππική Συνάντηση Βόλου, συνδιοργάνωσης της περιφέρειας Θεσσαλίας και του Ιππικού Αθλητικού Συλλόγου Βόλου, Οι Κένταυροι.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί μεταξύ άλλων επίδειξη ιππικής δεξιοτεχνίας, αλλά και ιππική παρέλαση στην παραλία του Βόλου και σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα.

Σκοπός της ιππικής εκδήλωσης, είναι η ανάπτυξη ιππικών δραστηριοτήτων στην ελληνική επαρχία και η διάδοση του αθλήματος της ιππασίας, συνοδεία μετάδοσης της αγάπης για το άλογο.  Στην αθλητική δράση, μπορούν να συμμετέχουν κάτοικοι και επισκέπτες όλων των ηλικιών.

Παράλληλα, από τις 19 έως τις 23 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί στην Αγριά του Βόλου, Ξενοδοχείο Valis , η σκακιστική δράση Αgria International Open 2022, συνδιοργάνωσης της περιφέρειας Θεσσαλίας και του Αθλητικού Ομίλου Αγριάς Μαγνησίας, Άθλος.

Πρόκειται για ένα σκακιστικό τουρνουά με συμμετοχή σκακιστών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Σκοπός της δράσης, είναι η καλλιέργεια και η ανάπτυξη των αγωνιστικών δυνατοτήτων των σκακιστών, η ανάπτυξη ευγενούς άμιλλας και αλληλεγγύης, η κοινωνικότητα και η επαύξηση των δεσμών μεταξύ των συμμετεχόντων σκακιστών, αλλά και η γνωριμία τους με την περιοχή της Αγριάς και της Μαγνησίας.

 

 
 
 
 
 

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων