Οργανισμός προ του Άθω: Προσδοκίες για σύναψη νέων συνεργασιών στη Σκανδιναβική αγορά

14-09-14 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Οκτώ επαγγελματικές συναντήσεις με τουρ οπερέιτορ και τουριστικά γραφεία που συνεργάζονται με ελληνικούς προορισμούς πραγματοποίησαν σε Στοκχόλμη και Ελσίνκι στελέχη του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω, προκειμένου να παρουσιάσουν τον προορισμό στους ξένους τουριστικούς επαγγελματίες.

Στόχος της πρωτοβουλίας, που πραγματοποιήθηκε από τις 9 μέχρι και τις 12 Σεπτεμβρίου, ήταν η ανίχνευση τρόπων συνεργασίας της περιοχής με τη σκανδιναβική τουριστική αγορά, σήμερα που οι αεροπορικές συνδέσεις πόλεων της χερσονήσου με το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης πυκνώνουν.

Οι επαγγελματικές παρουσιάσεις, σύμφωνα με τα όσα ανακοινώνει ο Οργανισμός, άφησαν θετικές εντυπώσεις, «αλλά και την αίσθηση ότι κάποιες συνεργασίες θα ευοδωθούν άμεσα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση.

Είναι η δεύτερη φορά, μέσα σε λίγους μήνες, που τα στελέχη του Οργανισμού επισκέπτονται χώρες της Σκανδιναβίας για να παρουσιάσουν τον προορισμό και η πρώτη φορά που ο προορισμός παρουσιάζεται στη χώρα της Φινλανδίας.

Επεκτείνεται το πρόγραμμα marketing 2015

Η περιοχή έχει ξεκινήσει εδώ και 3,5 χρόνια προσπάθεια προώθησης του προορισμού στη συγκεκριμένη αγορά, η οποία, όπως επισημαίνει ο Οργανισμός, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ενισχυθεί και να στοχεύσει σε πολλαπλές κατευθύνσεις. Ο Οργανισμός αναμένεται να εξειδικεύσει ακόμη περισσότερο το σχέδιο marketing 2015, δίνοντας έμφαση στις στοχευμένες συνέργειες, όπως η παρουσίαση ειδικών προγραμμάτων στη Στοκχόλμη, η συνέχιση του Β2Β προγράμματος συναντήσεων, η πρόσκληση στην περιοχή εκπροσώπων τουριστικών γραφείων και εκπροσώπων Τύπου, η διαδικτυακή προώθηση του προορισμού κλπ.

Η επόμενη «επικοινωνιακή απόβαση» στη Σκανδιναβία θα πραγματοποιηθεί στα μέσα του επόμενου Δεκέμβρη και θα εστιάσει στη Δανία και εκ νέου στη Σουηδία.

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο