Αρχαία Ολυμπία: Συναρπαστικές αθλητικές δράσεις δρόμου και μηχανών

14-05-22 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Η Αρχαία Ολυμπία φιλοξενεί συχνά πολύ ενδιαφέρουσες αθλητικές δράσεις, που έχουν ως στόχο να προβάλλουν την περιοχή αλλά και να προάγουν τα πολιτιστικά, κοινωνικά και αθλητικά ιδεώδη, αναδεικνύοντας την πολιτιστική κληρονομιά και συμβάλλοντας στην πολύπλευρη ανάπτυξη του τόπου.

Μεταξύ άλλων, το προσεχές διάστημα θα λάβουν χώρα οι εξής αθλητικές δράσεις:

Από τις 20 έως τις 22 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί ο 10ος Διεθνής Αγώνας Δρόμου Υπεραπόστασης Δόλιχος Δελφοί –Ολυμπία 255 χλμ,  συνδιοργάνωσης του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και του Α.Σ. Ολύμπιοι. Ο αγώνας έχει μήκος 255 χιλιόμετρα και συνολική διάρκεια 48 ώρες, ενώ η εκκίνηση θα δοθεί στις 20 Μαΐου στις 17:00 από τους Δελφούς και θα τερματίσει στην Αρχαία Ολυμπία.

Ειδικότερα, η διαδρομή περιλαμβάνει 60% δασικούς δρόμους - χωματόδρομους και μονοπάτια και 40% ασφαλτοστρωμένους δρόμους που συνδέουν την κεντρική Ελλάδα με την Πελοπόννησο μέσω της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου. Τέλος, η ορεινή διαδρομή φτάνει σε ύψος έως 1100 μέτρα με συνολική θετική υψομετρική 5420 μέτρα και αρνητική 5930 μέτρα.

Παράλληλα, στις 11 και στις 12 Ιουνίου θα διεξαχθεί στην Αρχαία Ολυμπία ο 3ος Αγώνας Motocross Πανελλήνιου Πρωταθλήματος 2022, συνδιοργάνωσης του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και της Αγωνιστικής Ολυμπιακής Λέσχης Μοτοσυκλέτας Ολυμπίας (Α.Ο.Λ.Μ.Ο.)

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Motocross εξελίχθηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία από διαγωνισμούς δοκιμών μοτοσυκλετών, όπως η πρώτη δοκιμή των Auto-Cycle Clubs το 1909 και  Six Days Trial της Σκωτίας,  που ξεκίνησε το 1912. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»