3ος Πελάσγιος Δρόμος στο Μεζούρλο Λάρισας

21-02-22 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Στις 20 Μαρτίου θα διεξαχθεί στο Μεζούρλο της Λάρισας ο 3ος Πελάσγιος Δρόμος, αθλητική εκδήλωση  η οποία συντίθεται από αγώνα δρόμου 6.800 μ. για άνδρες και γυναίκες, 3.400 μ. για άνδρες και γυναίκες και 1.000 μ. για παιδιά.  

Σκοπός της αθλητικής δράσης, είναι η ανάδειξη της περιοχής, η καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος και η ανάπτυξη συμπεριφορών που αναδεικνύουν την πολιτιστική διάσταση του αθλητισμού και την συνεισφορά του στη διαμόρφωση έντιμου και ηθικού χαρακτήρα. Επιπλέον σκοπός της διοργάνωσης, είναι ο αγώνας τρεξίματος να διεξάγεται σε ετήσια βάση, ώστε να καθιερωθεί στο καλεντάρι των ολοένα και δημοφιλέστερων αγώνων δρόμου και να αποτελέσει πόλο έλξης για αθλητές τόσο του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού.

Εξάλλου στο Μεζούρλο, βρίσκεται μεταξύ άλλων ο Λόφος Μεζούρλο και ο χώρος πίσω από το Διαχρονικό Μουσείο, μια μεγάλη έκταση 450 περίπου στρεμμάτων, καταπράσινη και ευρύχωρη, ιδανική όχι μόνο για τρέξιμο, αλλά και για κάθε είδους εξωτερική σωματική δραστηριότητα, ποδηλασία, περιπάτους στην φύση ακόμα και οικογενειακές συνεστιάσεις κάτω από τα δέντρα. 

Συνεπώς, μέσω του αγώνα, η πόλη αναμένεται να γίνει ευρύτερα γνωστή σε πολλές περιοχές της χώρας και του εξωτερικού, προσελκύοντας ακόμη περισσότερους αθλητές αλλά και επισκέπτες αναψυχής. 

 

διαβάστε ακόμα

Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι
In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη
Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο
Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα
Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας