37ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

16-02-22 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Aπό τις 17 έως τις 26 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στην Καρδίτσα το 37ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας. Πρόκειται για έναν ευρέως καταξιωμένο θεσμό, ο οποίος τυγχάνει ευρείας αποδοχής  από τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.

Στο Φεστιβάλ, το οποίο  έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, συμμετέχουν ερασιτεχνικοί θίασοι από όλη την Ελλάδα. Οι διαγωνιζόμενοι θα κριθούν και θα αξιολογηθούν από σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο του θεάτρου και της τέχνης. Επίσης, θα τιμηθούν για την προσφορά τους στο θέατρο και τις τέχνες αξιόλογοι καλλιτέχνες μέσα από ειδικά αφιερώματα, ομιλίες, προβολή video και απονομή τιμητικών πλακετών.

Στόχοι του Φεστιβάλ είναι αφενός η ενθάρρυνση της ερασιτεχνικής δημιουργίας, η καλλιέργεια της θεατρικής παιδείας και του καλλιτεχνικού αισθητηρίου του κοινού και αφετέρου η δημιουργία πολιτιστικής και καλλιτεχνικής κίνησης στην περιοχή, που επιτυγχάνεται μέσα από την επίσκεψη καταξιωμένων προσωπικοτήτων από τον χώρο του θεάτρου και του κινηματογράφου. Συνδιοργανωτές του Φεστιβάλ είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας.

 

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων