Θάσος: Κρασί που ωριμάζει στο βυθό της θάλασσας - πείραμα Γερμανού αρχαιολόγου και οινοποιού

08-07-21 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

H γερμανική εφημερίδα Welt αναφέρεται σε ένα αλλιώτικο θέμα από την Ελλάδα:  «Ψηλά βουνά, παρθένες παραλίες και αυθεντικά χωριά. Η Θάσος είναι ένα ιδανικό νησί. Ακόμα και στην αρχαιότητα, οι Έλληνες αγαπούσαν το νησί, λόγω του κρασιού που ωριμάζει στη θάλασσα. Ένας Γερμανός αναβίωσε την παλιά παράδοση».

Το άρθρο αναφέρεται σε ένα πείραμα του γερμανού αρχαιολόγου και αμπελουργού Αλεξάντερ Χέερ, ο οποίος για πέντε μήνες βύθισε σταφύλια που είχε αποθηκεύσει σε κιούπια σε βάθος έντεκα μέτρων στη θάλασσα με στόχο να ωριμάσουν. Η εφημερίδα γράφει: «Πριν από 2000 χρόνια, αυτή η ειδική μορφή ωρίμανσης σταφυλιών ήταν κοινή στα ελληνικά νησιά. Στο αρχαιολογικό μουσείο της Θάσου αναφέρεται σε αρχαία κείμενα, ότι ξηρά σταφύλια ήταν συχνά διαποτισμένα με θαλασσινό νερό.

Ο Γερμανός αρχαιολόγος και οινοποιός αποφάσισε να το δοκιμάσει. Μετά τη συγκομιδή βύθισε ώριμα συχνά ζαρωμένα σταφύλια στη θάλασσα, ώστε να μαλακώσουν στο αλμυρό περιβάλλον και τα ένζυμα του σταφυλιού να αρχίσουν να δουλεύουν».

Πηγή: DW

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων