Σύρος: Αθλητικό Κέντρο με δυνατότητα φιλοξενίας συνεδρίων και εκθέσεων

05-05-21 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Προχωρούν οι διαδικασίες από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την κατασκευή στο νησί της Σύρου ενός σύγχρονου Αθλητικού Κέντρου που θα μπορεί να εξυπηρετήσει-λειτουργήσει και ως Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο αλλά και ως χώρος Πολιτιστικών Εκδηλώσεων. Σκοπός της δημιουργίας του υπό εξέταση Αθλητικού Κέντρου είναι η λύση των χρόνιων προβλημάτων που σχετίζονται με την καταλληλόλητα και τη λειτουργία των αθλητικών χώρων Σύρου αναφορικά με τα αθλήματα που προβλέπεται ο χώρος να φιλοξενήσει.

Το κτίριο θα κατασκευασθεί σε οικόπεδο ιδιοκτησίας περίπου 20 στρεμμάτων. Πέραν των αθλητικών εκδηλώσεων, θα μπορεί να φιλοξενήσει και συνέδρια, εκθέσεις (τουριστικές, επιστημονικές, εμπορικές) καθώς και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Οι χρήσεις αυτές μπορούν να φιλοξενηθούν στον αγωνιστικό χώρο και στις αίθουσες του ισόγειου χώρου κάνοντας χρήση όποτε απαιτείται της σκηνής που προβλέπεται να δημιουργηθεί.

Συγκεκριμένα για τη φιλοξενία συνεδρίων προβλέπεται η χρήση 3 αιθουσών στο ισόγειο που να έχουν τη δυνατότητα να ενώνονται λειτουργικά σε έναν ενιαίο χώρο, όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο, συνολικής χωρητικότητας 495 συνέδρων, ενώ για τη διοργάνωση μεγαλύτερων συνεδρίων θα μπορεί να χρησιμοποιείται η κεντρική σκηνή εντός του αγωνιστικού χώρου. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα διαμόρφωσης χώρου υποδοχής και χρήσης δύο γραφείων για τις διοικητικές ανάγκες των διοργανωτών. Όσον αφορά τη διοργάνωση εκθέσεων θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο αγωνιστικός χώρος ενώ οι διοικητικές ανάγκες των διοργανωτών θα καλύπτεται με τον ίδιο τρόπο, όπως και για τα συνέδρια.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ