Μοσχάτο: Ένα από τα πρώτα ξενοδοχεία της περιοχής μετατρέπεται σε Κέντρο Κάλυψης Κοινωνικών Αναγκών

28-04-21 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου αποφάσισε την εκπόνηση και ωρίμανση μελετών σε 3 κτίρια του ενός εκ των οποίων ήταν ένα από τα πρώτα ξενοδοχεία στην περιοχή του Μοσχάτου.

Το εν λόγω κτίριο (Γιαννίδειο Ίδρυμα) επί της οδού Στρ. Μακρυγιάννη 6 προορίζεται για τη λειτουργία του ως Κέντρου Κάλυψης Κοινωνικών Αναγκών του Δήμου.

Βρίσκεται σε κομβικό σημείο, πολύ κοντά στην Λεωφόρο Ποσειδώνος και είναι διαμπερές. Αποτελεί ιστορικό κτίριο για τον Δήμο, καθώς με την ανέγερσή του, το 1965 φιλοξένησε ένα από τα πρώτα ξενοδοχεία της περιοχής. Είναι ένα πενταόροφο κτίριο με συνολικό εμβαδόν περίπου 780 τ.μ.

Από το έτος 2018, έχει παραχωρηθεί με απόφαση του Δήμου, το ισόγειο του κτιρίου για τη λειτουργία της Τοπικής Μονάδας Υγείας του Δήμου. Οι υπόλοιποι 4 όροφοι παραμένουν αυτή τη στιγμή ανεκμετάλλευτοι.

Στόχος του Δήμου είναι η ανακαίνιση του κτιρίου προκειμένου να στεγάσει:

α) Μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στον έναν όροφο και

β) όλες οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου στους άλλους 4 ορόφους.

Σκοπός της παρέμβασης είναι επίτευξη οικονομίας κλίμακας λόγω της συστέγασης όλων των Υπηρεσιών Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου, σε ένα κτίριο εύκολα προσβάσιμο από όλους τους πολίτες. Είναι απαραίτητη η εκπόνηση μελετών κτιριακών παρεμβάσεων προκειμένου να μετατραπούν τα δωμάτια ξενοδοχείου και οι κοινόχρηστοι χώροι που υπάρχουν σήμερα στο κτίριο, σε σύγχρονους και ασφαλείς χώρους γραφείων για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Επίσης με τις παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης που θα υλοποιηθούν στο πλαίσια της πράξης, αναμένεται να διασφαλιστεί εξοικονόμηση εξόδων για τον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου.

 
 
 
 
 

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι