Ανάδειξη πεζοπορικών μονοπατιών στον Πόρο

13-04-21 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πόρου ενέκρινε την προγραμματική σύμβαση με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής για τη μελέτη και εκτέλεση του δασοτεχνικού έργου για την ανάδειξη πεζοπορικών μονοπατιών στον Δήμο.

Αντικείμενό της είναι η εκτέλεση του έργου που αφορά στον καθαρισμό, τη βελτίωση βατότητας και τη σήμανση πεζοπορικών διαδρομών και θα εξυπηρετήσει την προστασία  και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος σε όλη την έκταση του Δήμου Πόρου.

Ο Δήμος Πόρου στοχεύοντας σε περαιτέρω ενδυνάμωση της τουριστικής κίνησης με επίκεντρο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αποφάσισε να αναπτύξει, βασιζόμενος στα συγκριτικά του πλεονεκτήματα ως προορισμού, στοχευμένες δράσεις και πρωτοβουλίες στους άξονες α) της προβολής και β) της ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης εναλλακτικών τουριστικών πόρων και της προσέλκυσης επισκεπτών ειδικού ενδιαφέροντος με στόχευση κυρίως τις περιόδους εκτός καλοκαιριού, ο Δήμος Πόρου αποφάσισε να προχωρήσει στην ανάδειξη και προβολή του περιπατητικού τουρισμού, η οποία συνίσταται στην καταγραφή - αποτύπωση μονοπατιών και πεζοπορικών διαδρομών, στην περιγραφή και υλοποίηση παρεμβάσεων ανάδειξης – αποκατάστασής τους και τελικά στην δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου μονοπατιών και στις δράσεις διαχείρισης και προβολής του. Βασικός στόχος του Δήμου είναι η ανάδειξη και η προβολή του εν λόγω θεματικού – ειδικού τουρισμού, καθώς συνδυάζει τα βασικά συγκριτικά του πλεονεκτήματα ως προορισμού, και ειδικά το μοναδικού κάλους φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον και την εγγύτητά του με την Αθήνα, με τις αναπτυξιακές του ανάγκες που αφορούν στην επέκταση της τουριστικής περιόδου και την προσέλκυση επισκεπτών υψηλής ποιότητας.

Οι προτεινόμενες επεμβάσεις του έργου δεν πρόκειται να επιφέρουν καμιά αλλοίωση στο περιβάλλον και επιπλέον θα βελτιώσουν την σημερινή κατάστασή του. Τα έργα που προτείνονται προς κατασκευή για διευκολύνσεις στους επισκέπτες είναι τέτοια ώστε αφενός μεν να διατηρείται η ποιότητα του φυσικού περιβάλλοντος, αφετέρου δε να παρέχονται οι στοιχειώδεις ανέσεις σε συνδυασμό με τη χωρητικότητα ή το βαθμό αντοχής του χώρου, ενώ θα βελτιωθεί η προσβασιμότητα και επισκεψιμότητα της περιοχής, με οφέλη για την τοπική οικονομία και κοινωνία.

 
 
 
 
 

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ