Δήμος Εορδαίας: Πλήρης απαλλαγή του τέλους παρεπιδημούντων για τα ξενοδοχεία

04-03-21 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ο Δήμος Εορδαίας αφού έλαβε υπόψη της σχετικές πράξεις Νομοθετικού περιεχόμενου πήρε αποφάσεις και τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και των τοπικών επιχειρήσεων από τα έκτακτα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αναλυτικά τα μέτρα έχουν ως εξής:

-Πλήρης απαλλαγή από το ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού των επιχειρήσεων που διέκοψαν υποχρεωτικά την λειτουργίας τους για το χρονικό διάστημα εφαρμογής των σχετικών μέτρων

-Πλήρης απαλλαγή των επιχειρήσεων που διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού από την καταβολή των τελών παραχωρημένων κοινόχρηστων χώρων.

-Πλήρης απαλλαγή των επιχειρήσεων που διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού από την καταβολή του τέλους 0,5% επί των ακαθαρίστων εσόδων τους.

-Πλήρης απαλλαγή του τέλους παρεπιδημούντων για τα ξενοδοχεία/ καταλύματα για την περίοδο εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων.

-Κατά την περίοδο εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων, μη επιβολή προσαυξήσεων για όλες τις ρυθμισμένες οφειλές οφειλετών του Δήμου και καμία απώλεια ενεργής ρύθμισης.

-Μείωση 40% των ενοικίων στα εκμισθωμένα ακίνητα του Δήμου για όλη την περίοδο που αυτά διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής διασποράς του κορωνοϊού.

 
 
 
 
 
 

διαβάστε ακόμα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βραβεύει εξέχοντα αρχιτεκτονικά έργα σε όλη την Ευρώπη
ΕΟΤ: Προβολή της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία για τουρισμό περιπέτειας
Γερμανικός τουρισμός: +63% οι δαπάνες για διακοπές το καλοκαίρι του 2024 – Τρίτη επιλογή η Ελλάδα
Ελληνικός τουρισμός 2024 | Τι δείχνουν οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για τη σεζόν - η εικόνα ανά αγορά και αεροδρόμιο
Ισπανικός τουρισμός | Νέο ρεκόρ αναμένεται το 2024
Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά
Χαλκιδική: Fam trip 20 τουριστικών πρακτόρων από 12 χώρες
Νέες Σ.Σ.Ε. στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις των Χανίων
Indie Playground Festival vol.2 | 1 & 2 Ιουνίου | Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
Προβολή της Ελλάδας στη Στοκχόλμη ως ιδανικός προορισμός για συνταξιούχους