Δήμος Αμοργού: Tι περιλαμβάνει το Επιχειρησιακό Σχέδιο έως το 2023 για τον τουρισμό

22-02-21 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

H Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Αμοργού ενέκρινε το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου για την περίοδο έως το 2023 στο οποίο περιλαμβάνονται και σημεία που αφορούν τον τουριστικό τομέα.

Αναλυτικά τα σημεία αυτά έχουν ως εξής: 

-Σε συνεργασία με την Επιτροπή Τουρισμού, εξειδικευμένο σύμβουλο προβολής και σε διαβούλευση με τους επαγγελματίες του νησιού εκπονείται το επιχειρησιακό σχέδιο για τον τουρισμό και την προβολή της Αμοργού με στόχους μετρήσιμους και εφικτούς.

-Εξειδικεύονται οι στόχοι σε ετήσια βάση και συντονίζονται οι δράσεις προβολής για καλύτερο αποτέλεσμα και εξοικονόμηση πόρων. Χρησιμοποιούνται ψηφιακά μέσα προβολής και αναβαθμίζεται η ιστοσελίδα του δήμου.

-Στηρίζεται η συλλογική οργάνωση των επαγγελματιών της Αμοργού ενώ υπάρχει συμβολή στην συνεχή ενημέρωση τους στα θέματα τουρισμού, επιχειρηματικότητας και εκπαίδευσης.

-Προτεραιότητα είναι η αξιοποίηση των παραλιών του νησιού μέσα από την βελτίωση της προσβασιμότητας, την έγκυρη και συνεχή καθαριότητα, την δημιουργία υποδομών για τους λουόμενους, όπου αυτό είναι εφικτό χωρίς την υποβάθμιση του φυσικού χώρου και του δημόσιου χαρακτήρα των ακτών

-Συνεχίζεται η αναβάθμιση των υποδομών και η λειτουργία του δημοτικού Κάμπινγκ  ενώ σε συνεργασία με τα ιδιωτικά Κάμπινγκ προβάλλεται ο οργανωμένος κατασκηνωτικός τουρισμός στην Αμοργό.

-Προωθούνται οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως: γαστρονομικός, περιπατητικός, θρησκευτικός, φυσιολατρικός –βοτανικός, θαλάσσιος-φιλοξενίας σκαφών, καταδυτικός, αλιευτικός, γάμων, αθλητικός, συνεδριακός, κ.α. που συμβάλλουν στην επέκταση της τουριστικής περιόδου και την προσέλκυση επισκεπτών με ποιοτικά χαρακτηριστικά. Ήδη οι καταδυτικοί αγώνες, οι αγώνες ορεινού τρεξίματος καθώς και η περιήγηση στα μονοπάτια έχουν αναδείξει τα οφέλη του τουρισμού εμπειρίας.

-Αναδεικνύεται το Δίκτυο Μονοπατιών της Αμοργού στοχεύοντας στην απόκτηση εθνικής και ευρωπαϊκής πιστοποίησης, υλοποιώντας τις απαραίτητες παρεμβάσεις.

-Προωθείται η συστηματική προβολή των αρχαιολογικών χώρων και άλλων μοναδικών φυσικών και αρχιτεκτονικών μνημείων του νησιού με τη δημιουργία δικτύων πολιτιστικών διαδρομών στην Αμοργό

-Μέσα από την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αμοργού και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αναλαμβάνεται ο συντονισμός δράσεων, εθελοντισμού και χορηγιών (crowd funding) για τη συνεχή συντήρηση και αποκατάσταση των μονοπατιών.

-Σε συνεργασία με τους επιχειρηματίες της εστίασης, τους ντόπιους παραγωγούς, την Λέσχη Γαστρονομίας, την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αμοργού και την συμμετοχή μας στο δίκτυο Γαστρονομικών Κοινοτήτων, καταγράφεται, προβάλλεται και συνδέεται ο γαστρονομικός πλούτος του νησιού με τον τουρισμό εμπειρίας.

-Συστηματική προβολή του θρησκευτικού πλούτου του νησιού μέσα από ψηφιακό και οπτικοακουστικό υλικό. Συντήρηση και ανάδειξη των θρησκευτικών μνημείων και εκκλησιαστικών μουσείων. Ένταξη της Ιεράς Μονής Χοζοβιωτίσσης στην UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

διαβάστε ακόμα

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο