Πώς η Ρόδος διεκδικεί τους digital nomads

21-01-21 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

H Ρόδος διεκδικεί  επάξια να καταστεί σημαντικός πόλος έλξης ψηφιακών νομάδων, των γνωστών digital nomads, αυτής της διεθνούς τάσης για εργασία με σύγχρονους επαγγελματίες του ψηφιακού κλάδου χωρίς σταθερή επαγγελματική έδρα. Με σειρά καινοτόμων πολιτικών και δράσεων που έχει προγραμματίσει, ο Δήμος Ρόδου επιχειρεί να προσελκύσει τους ανά τον κόσμο digital nomads καθώς το νησί διαθέτει από τις πλέον άρτιες και σύγχρονες υποδομές σε όλα τα επίπεδα. 

Προς την κατεύθυνση αυτή και με βάση τους στόχους που έχει θέσει προσωπικά ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Κώστας Ταρασλιάς έχει προχωρήσει στη δημιουργία του Παρατηρητηρίου Ψηφιακών Νομάδων (Digital Nomads Observatory), σε συνεργασία με έμπειρους και καταξιωμένους επιστήμονες του τόπου.  Πρόκειται για ένα επιστημονικό παρατηρητήριο που στοχεύει στη μελέτη και ανάδειξη του οικονομικού και κοινωνικού οφέλους που προκύπτει από την φιλοξενία ψηφιακών νομάδων σε μία πόλη ή σε μία χώρα και στο Think Tank της οποίας συμμετέχουν επιστήμονες και επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο αντιδήμαρχος κ. Ταρασλιάς αντιλαμβανόμενος εγκαίρως αυτή τη διεθνή τάση για τηλεργασία και μαζί με τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού εξελίσσει και εμπλουτίζει με νέες δράσεις και ενέργειες το, προσφάτως ψηφισθέν από το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου, Επιχειρησιακό Σχέδιο Τουρισμού, που έχει την απόλυτη στήριξη των φορέων του τόπου. 

«Δεν θα μπορούσε να γίνει  διαφορετικά αφού η Ρόδος είναι  διαχρονικά ένας ιδανικός τουριστικός προορισμός σε παγκόσμιο επίπεδο και μπορεί παράλληλα να αποτελέσει έναν εξαιρετικό  τόπο για digital nomads, για στελέχη και εργαζομένους (προγραμματιστές, γραφίστες, δημοσιογράφους, συγγραφείς), που ενώ η έδρα της εταιρείας τους και γενικότερα ο φυσικός χώρος εργασίας τους είναι σε άλλη χώρα, η τεχνολογία τους προσφέρει τη δυνατότητα να εργάζονται μακριά από τη βάση τους. Το νησί διαθέτει όλα τα σύγχρονα μέσα για να καλύψει τις ανάγκες εργασίας τους, ενώ παράλληλα μπορούν να συνδυάσουν και τις διακοπές τους. 

Η Ρόδος έχει όλα τα απαραίτητα για μία εξαιρετική ζωή, από την φυσική ομορφιά, τις υποδομές μέχρι τους φιλόξενους ανθρώπους της. Και μην ξεχνάμε πως τα οφέλη για την τοπική οικονομία και κοινωνία είναι σημαντικά. Φανταστείτε τον χειμώνα  να έχουμε στη Ρόδο σε μόνιμη βάση κόσμο, εργαζομένους που θα μένουν σχεδόν όλο το χρόνο στο νησί  και οι οποίοι θα λειτουργήσουν και πολλαπλασιαστικά όσον αφορά την τουριστική περίοδο, αλλά και θα συνεισφέρουν οικονομικά με την κατανάλωση πολλών αγαθών. Το όλο εγχείρημα είναι εξόχως σημαντικό.

Εκεί στοχεύουμε λοιπόν ως Δήμος Ρόδου και ως Διεύθυνση Τουρισμού. Σχεδιάζουμε συνολικά σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς - το μέλλον του τουρισμού στο νησί, αξιοποιώντας τις υπάρχουσες δυνατότητες και ικανοποιώντας συγχρόνως τις νέες ανάγκες» υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Κώστας Ταρασλιάς.

Οι ενέργειες στις οποίες στοχεύει ο Δήμος Ρόδου για να προσελκύσει τους ψηφιακούς νομάδες είναι : 

Διαβάστε επίσης

H Μαδέρα δημιουργεί το πρώτο Digital Nomad Village

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο