Ρόδος: Πάνω από 300.000 διεθνείς αφίξεις τον Ιούλιο και Αύγουστο

02-09-20 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σε μια δύσκολη για τον τουρισμό χρονιά, ικανοποιητικά εξελίσσονται οι ροές των αλλοδαπών επισκεπτών προς το νησί της Ρόδου μέσω του διεθνούς αεροδρόμιου «Διαγόρας». Σε συνέχεια των 112.912 αφιχθέντων επιβατών κατά τον μήνα Ιούλιο, οπότε και πραγματοποιήθηκε το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου για τη χώρα μας, η επιβατική κίνηση παρέμεινε σε αυξητικά επίπεδα και τον μήνα Αύγουστο, μήνα κατά τον οποίο οι διεθνείς αφίξεις παρουσίασαν άνοδο κατά 69%, έναντι του Ιουλίου.  

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Fraport για το διεθνές αεροδρόμιο «Διαγόρας», από την 1η – 31η Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν 1390 πτήσεις μέσω των οποίων έφθασαν στο νησί 190.937 τουρίστες προερχόμενοι από ξένες χώρες.

Τα στοιχεία αποτυπώνουν αποκλειστικά τις αφίξεις εξωτερικού στο διεθνές αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου. Ωστόσο, στον συνολικό αριθμό επισκεπτών θα πρέπει επίσης να συνυπολογιστούν οι επιβάτες που μετακινούνται μέσω του διεθνούς αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» με πτήσεις εσωτερικού αλλά και οι επιβάτες που μετακινούνται μέσω του ακτοπλοϊκού δικτύου.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τον μήνα Ιούλιο στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» είχαν πραγματοποιηθεί 793 διεθνείς πτήσεις μέσω των οποίων έφθασαν 112.912 αλλοδαποί τουρίστες.

Ένα  ακόμη στοιχείο που χρήζει επισήμανσης είναι το γεγονός ότι και τα πέντε  Σαββατοκύριακα του Αυγούστου παρατηρούνται αυξημένες ροές αφιχθέντων επιβατών σε σχέση με τα αντίστοιχα Σαββατοκύριακα του Ιουλίου. 

Συγκεκριμένα: 

Οι αφιχθέντες επιβάτες κατά τα πέντε Σ/Κ του Αυγούστου είναι 87.809 σε σύνολο 190.937. 

Από τη σύγκριση του δευτέρου 15νθημέρου του Αυγούστου σε σχέση με το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα, παρατηρείται μια κάμψη των διεθνών αφίξεων κατά 14%. Συγκεκριμένα, από την 1η – 15η Αυγούστου αφίχθησαν μέσω των διεθνών πτήσεων 102.046 επιβάτες ενώ κατά το διάστημα 16-31 Αυγούστου αφίχθησαν 88.891 επιβάτες. 

 Όπως εκτιμούν στελέχη της τουριστικής αγοράς, η αύξηση των κρουσμάτων στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες είχε αρνητική επίδραση στην ψυχολογία του τουριστικού κοινού ενώ ταυτοχρόνως επηρέασε αρνητικά την εικόνα όλων των μεσογειακών προορισμών. Επίσης τα αρνητικά δημοσιεύματα στον βρετανικό τύπο για το ενδεχόμενο ένταξης της Ελλάδας στον κατάλογο των χωρών που θα επιβάλλεται καραντίνα 14 ημερών για όσους επιστρέφουν από το έδαφός τους, εκτιμάται ότι συνέβαλαν ανασταλτικά στην ψυχολογία των Βρετανών τουριστών οι οποίοι αποτελούν μια από τις βασικές δεξαμενές τουρισμού για τη χώρα μας. Η άμεση επέμβαση της Πρωτοβουλίας για την προώθηση της εικόνας του Ν. Αιγαίου ως τουριστικού προορισμού, με διορθωτικές επιστολές προς τον Βρετανικό Τύπο και σειρά ενεργειών προς  ενημέρωση όλων των αρμοδίων αρχών ήταν αποτελεσματική δεδομένου ότι εντός λίγων ωρών, η αλήθεια αντικατέστησε τα fake news και η χώρα βγήκε από το στόχαστρο των αρνητικών δημοσιευμάτων του βρετανικού Τύπου.   

 

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»