Δήμος Σικυωνίων: Σύσταση Αναπτυξιακής Εταιρείας για την αξιοποίηση εγκαταστάσεων σημαντικής τουριστικής αξίας

08-08-20 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Εγκρίθηκε από τον Δήμο Σικυωνιών η σύσταση αναπτυξιακής εταιρείας για την αξιοποίηση εγκαταστάσεων σημαντικής τουριστικής αξίας. Ειδικότερα, ο δήμος Σικυωνιών ενέκρινε τη σύσταση της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Μονομετοχική Αναπτυξιακή Εταιρεία Δήμου Σικυωνύων-Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. και με διακριτικό τίτλο ΑΝΑ.ΔΗ.ΣΙ. Α.Ε., η οποία ανήκει στην κατηγορία των ανωνύμων εταιρειών Ο.Τ.Α.

Σκοπός της εταιρείας, είναι η αξιοποίηση εγκαταστάσεων σημαντικής τουριστικής και αναπτυξιακής αξίας. Η διάρκεια της εταιρείας ορίστηκε στα 20 έτη, ενώ η έδρα της θα είναι η κοινότητα Σικυώνος-Κιάτου του Δήμου Σικυωνιών. Το κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται στο ποσόν των 60.000 ευρώ, διαιρούμενο σε 600 ονομαστικές μετοχές αξίας 100 ευρώ η κάθε μία.

Την ανωτέρω εταιρεία θα διοικεί επταμελές διοικητικό συμβούλιο με  1/3 αιρετά μέλη, το οποίο θα ακολουθεί τη θητεία της εκάστοτε δημοτικής αρχής.

Όσον αφορά στους πόρους της εταιρείας, αυτοί προέρχονται από έσοδα του έργου της, προσόδους από την περιουσία της, δάνεια, επιχορηγήσεις κληρονομιές και άλλες παρόμοιες πηγές.

Τέλος, η λύση της εταιρείας μπορεί να γίνει με την πάροδο του χρόνου που αναφέρεται στο καταστατικό της, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου, λόγω πτώχευσης ή ανεπάρκειας κάλυψης των εξόδων της λόγω ανεπάρκειας της περιουσίας του οφειλέτη.

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων