Πάτμος: Στις 28 Αυγούστου ξεκινά το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής

06-07-20 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Το διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Πάτμου ενέκρινε τη διοργάνωση του 19ου Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου από τις 28 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου.

Στις 18 διοργανώσεις του Φεστιβάλ έως σήμερα δόθηκαν περισσότερες από 200 συναυλίες, από εκατοντάδες επιλεγμένα μουσικά σύνολα και σημαντικούς καλλιτέχνες. Υπήρχαν συμμετοχές των σημαντικότερων συμφωνικών μουσικών συνόλων της Ελλάδας και άλλων χωρών που ερμήνευσαν έργα με θεματολογία την έκφραση του χριστιανικού συναισθήματος με την ευρεία έννοια ανεξαρτήτως δογμάτων ή εκκλησιών.

Δεκάδες χιλιάδες θεατές του Φεστιβάλ τα 18 αυτά χρόνια είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν σε έναν μαγευτικό χώρο έξω από το Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης, εκλεκτές ερμηνείες έργων από τον μεσαίωνα έως και ειδικά συντιθεμένων για το Φεστιβάλ, μουσική κλασσική και σύγχρονη, βυζαντική και γκόσπελ, δημοτική και έντεχνη. Πάντως, στην περίπτωση που θα εκδοθούν οδηγίες από τον ΕΟΔΥ ή την πολιτική προστασία για ακύρωση εκδηλώσεων τότε το Φεστιβάλ θα ματαιωθεί.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι