Silver Tourism στη Φλώρινα

24-06-20 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Το Επιμελητήριο Φλώρινας ενέκρινε την υποβολή πρότασης στο πλαίσιο του Interreg IRA CBC Programme ‘’Ελλάδα Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας 2014-2020’’, με ακρωνύμιο Silver Tourism (τουρισμός 3ης ηλικίας) και άξονα προτεραιότητας 1: Ανάπτυξη και στήριξη της τοπικής οικονομίας.

Το Επιμελητήριο θα συμμετέχει ως εταίρος με προτεινόμενο προϋπολογισμό 110.000 ευρώ.

Η κοινή διασυνοριακή ιδέα που δημιούργησε τις ρίζες αυτής της Πρότασης Έργου είναι η δημιουργία υγιεινών τουριστικών διαδρομών για τουρίστες 3ης ηλικίας (silver age) στη διασυνοριακή διαδρομή. «Οι διασυνοριακές λύσεις είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση των ποικίλων πολιτιστικών, περιβαλλοντικών και οικονομικών προκλήσεων που αναγνωρίζονται πλήρως στο Πρόγραμμα Interreg IPA Cross-border Cooperation "Ελλάδα – Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας 2014-2020".

Η συνολική στρατηγική δήλωση αυτού του Προγράμματος και τα στρατηγικά σημεία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Πολιτική Συνοχής ενθαρρύνουν τις περιφέρειες και τις πόλεις και στις δύο πλευρές των συνόρων να εργαστούν από κοινού και να μάθει ο ένας από τον άλλον μέσω κοινών δράσεων, έργων και δικτύων, να επιτύχουν κοινές πολιτικές και λύσεις βάσει της προσέγγισης της προστιθέμενης αξίας και να θεσπίσουν συνέργειες μεταξύ διαφορετικών εταίρων, εμπλεκόμενων και ωφελούμενων.

Πράγματι, αυτή η διασυνοριακή προσέγγιση παρέχει ένα πλαίσιο για ανταλλαγή εμπειριών για την ενίσχυση της περιφερειακής σύγκλισης, της ανταγωνιστικότητας και των ευκαιριών απασχόλησης ενώ ταυτόχρονα χρηματοδοτείται βάσει υφιστάμενων επιτυχώς εφαρμοσμένων έργων σε διαφορετικές διασυνοριακές περιοχές που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα και προκλήσεις. Ωστόσο, η τρέχουσα κατάσταση στον τουρισμό παρουσιάζει μία έλλειψη μίας ολοκληρωμένης τουριστικής στρατηγικής μάρκετινγκ καθώς υπάρχουν πολλές παρεμβάσεις εν μέρει, ιστοσελίδες και συστήματα περιορισμένων δυνατοτήτων και απαρχαιωμένη τεχνολογία, κυρίως.

Το σημείο εκκίνησης της παρούσας πρότασης ήταν ένας αριθμός κοινών διασυνοριακών προβλημάτων σχετικών με την τάση γήρανσης, την εδαφική συνοχή, την έξυπνη ανάπτυξη, βελτιώνοντας τα επίπεδα διαβίωσης και διευκολύνοντας τη χρήση των φυσικών και πολιτιστικών πόρων για τον τουρισμό. Το έργο θα διευκολύνει τη δημιουργία και την υιοθέτηση εργαλείων για την επιβεβαίωση και την αναγνώριση των ιδιοτήτων για την υγεία των Μεσογειακών προϊόντων που θα παρέχουν βιωματικό θεματικό τουρισμό και πολιτιστικές διαδρομές στοχευμένα για τουρίστες της 3ης ηλικίας, τονίζοντας τις δυνατότητες πιθανής δημιουργίας εμπορικού σήματος στη διασυνοριακή περιοχή.

Τα κύρια προϊόντα – στόχοι θα είναι το κρασί, τα φρούτα και τα λαχανικά (οι εξαιρετικές ποικιλίες κρασιού με τον αντιοξειδωτικό τους χαρακτήρα, όσπρια και λαχανικά που είναι πλούσια διατροφικά και τα περισσότερα είναι χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη (GI) και τα καλύτερα φρούτα που οι άνθρωποι μπορούν να τρώνε για να ενισχύσουν την υγεία και την ευεξία τους).

 

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ