Επιμελητήριο Φλώρινας: Ένταξη σε πρόγραμμα ενίσχυσης της οικονομικής ανάπτυξης του τουρισμού

23-06-20 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Το Επιμελητήριο Φλώρινας σε συνεργασία με εταίρους από την Ελλάδα και την γειτονική Βόρεια Μακεδονία θα υποβάλλει πρόταση στο πλαίσιο της 2ης πρόσκλησης για προτάσεις έργων του Προγράμματος Interreg -IPA CBC Greece – North Macedonia με τίτλο: “ Smart Cross-Border Networks for Sustainable Tourism Employment and Growth ” με στόχο τη βελτίωση της ελκυστικότητας και προώθηση τους τουρισμού στη διασυνοριακή περιοχή για την ενίσχυση της απασχόληση στον τουριστικό κλάδο.

Ο Προϋπολογισμός του έργου είναι 539.448,60 ευρώ με επικεφαλής του έργου το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και συμμετέχοντες εταίρους: Επιμελητήριο Φλώρινας, Δίκτυο Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας και Κοινωνικής Οικονομίας και τον Δήμο του Πρίλεπ. Ο προϋπολογισμός για το Επιμελητήριο Φλώρινας είναι 118.860,40 ευρώ.

Αναλυτικά, ο στόχος του έργου είναι να ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη στον τομέα του τουρισμού μέσω της διασύνδεσης του ταξιδιώτη με τα καλύτερα αντιπροσωπευτικά στοιχεία της διασυνοριακής περιοχής που αφορούν τον πολιτισμό, την κληρονομιά και τη φύση. Συνδυάζει τις έννοιες του τουρισμού κατά την ψηφιακή εποχή και της αυθεντικότητας των ανθρώπων και της ιστορίας της περιοχής σε μια μοναδική και ενιαία παρέμβαση.

Στο κέντρο της παρέμβασης είναι η ανάπτυξη μιας προηγμένης ψηφιακής πλατφόρμας, η οποία σε συνδυασμό με μια εφαρμογή για έξυπνα κινητά τηλέφωνα (smart phones), υπόσχεται να δημιουργήσει μια νέα ψηφιακή αγορά για τουρίστες και ντόπιους επισκέπτες. Η εφαρμογή θα είναι προσβάσιμη μέσω διαδικτύου και δομημένη με κατάλληλο τρόπο, ώστε να είναι λειτουργική όχι μόνο όταν η πρόσβαση πραγματοποιείται μέσω επιτραπέζιου υπολογιστή αλλά και tablet και smartphone. Για την αξιοποίηση τεχνολογιών όπως το GPS, η κάμερα των φορητών συσκευών κ.ά. η εφαρμογή εγκαθίσταται σε κινητά τηλέφωνα και tablets δίνοντας περισσότερες δυνατότητες ανάδειξης και εμπλοκής των χρηστών στην εμπειρία του τουριστικού – πολιτιστικού προϊόντος.

Ενδεικτικές λειτουργίες της εφαρμογής:

-Ψηφιακός χάρτης σημείων ενδιαφέροντος για την ελεύθερη περιήγηση του χρήστη.

-Ξενάγηση του χρήστη με τον συνδυασμό της θέσης του (GPS) και του ψηφιακού χάρτη, σε προκαθορισμένες προτεινόμενες διαδρομές.

-Ανάκτηση πληροφοριών μέσω της σάρωσης QR codes που θα παραχθούν και θα τοποθετηθούν σε εντοπισμένα σημεία του Δήμου.

-Σχεδιασμός ταξιδιού λαμβάνοντας υπόψη τις ώρες και μέρες λειτουργίας των σημείων ενδιαφέροντος.

-Παιχνιδοποίηση μέσω quiz της εξερεύνησης του τόπου, των μνημείων, εθίμων κτλ

 

 

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»