Στη Χαλκιδική τον Απρίλιο του 2021 ο Παγκόσμιος Ποδηλατικός Αγώνας Ερασιτεχνών

18-06-20 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Τον Απρίλιο του 2021 ο Δήμος Αριστοτέλη θα φιλοξενήσει τον Παγκόσμιο Ποδηλατικό Αγώνα Ερασιτεχνών της UGFWS που είναι ο μεγαλύτερος ποδηλατικός αγώνας για ερασιτέχνες στην Ελλάδα.

Το UGFWS, ο Παγκόσμιος Ποδηλατικός Γύρος είναι ένα πρόγραμμα της UCI (Παγκόσμια Ένωση Ποδηλασίας) που απευθύνεται σε ερασιτέχνες ποδηλάτες όλων των ηλικιών. Αποτελείται από 28 σε όλο τον κόσμο αγώνες σε 5 Ηπείρους Αυστραλία, Αμερική, Αφρική, Aσία και Ευρώπη και το 20% όσων προκριθούν ανά ηλικιακή κατηγορία έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ερασιτεχνών που έχει προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί στο Βανκούβερ του Καναδά.

Η Ελλάδα διοργανώνει έναν από αυτούς τους αγώνες από το 2012 ανελλιπώς με μεγάλη επιτυχία και συμμετέχοντες από περισσότερες από 30 χώρες των 5 ηπείρων στα 8 χρόνια που διοργανώνεται έως τώρα στην Ελλάδα. Ο αγώνας συγκεκριμένα διοργανώθηκε 3 χρόνια στα Χανιά της Κρήτης (2012-2014), έναν στην Σκύρο (2015), 2 στην Ρόδο (2016-2017) και δύο στην Κω (2018-2019).

Η ποδηλασία είναι ένα από τα ταχέως αναπτυσσόμενα αθλήματα παγκοσμίως, όπως στην Γερμανία, την Ολλανδία, την Γαλλία, την Πολωνία, την Δανία κλπ. Μόνο στην Γερμανία υπάρχουν σχεδόν 10 εκατομμύρια ποδηλάτες εκ των οποίων 5,3 εκατομμύρια είναι ορεινοί ποδηλάτες.

Σύμφωνα με έρευνες της Ε.Ε., η αγορά του ποδηλατικού τουρισμού αγγίζει ήδη τα 44 δις ευρώ ετησίως και πιο συγκεκριμένα, στην Ολλανδία πάνω από το 70% των κατοίκων πραγματοποιεί ποδηλατικές διακοπές ενώ στην Γερμανία εκτιμάται ότι το 25% των Γερμανών τουριστών αναφέρουν την ποδηλασία ως την κύρια δραστηριότητα τους. Μελέτη του Ευρωκοινοβουλίου που βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλατιστών δείχνει ότι, κάθε χρόνο γίνονται 2,2 δισεκατομμύρια ποδηλατικές εξορμήσεις για τουριστικούς λόγους στην Ευρώπη.

 

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ