Δήμος Δελφών: Mισθώθηκε δημοτικός ξενώνας για 10 χρόνια

15-06-20 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ο Δήμος Δελφών προχώρησε σε μίσθωση ξενώνα ο οποίος πέραν της διαμονής στον πρώτο όροφο θα λειτουργήσει και ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο ισόγειο.

Το κτίριο έχει ανοικοδομηθεί εντός οικοπέδου έκτασης 832 τ.μ., ευρισκομένου εντός οικισμού της Τοπικής Κοινότητας Οινοχωρίου της Δημοτικής Ενότητας Γραβιάς του Δήμου.

Η διάρκεια της μισθώσεως ορίζεται σε 10 έτη, με δικαίωμα παράτασης για 2 επiιπλέον έτη αρχομένης από την 10η Ιουνίου 2020 (10-06-2020) και λήγουσα την 9η Ιουνίου 2032 (09-06-2032).

Ο μισθωτής κ. Δημήτρης Αλτάνης όπως αναφέρεται στο σχετικό συμφωνητικό θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε ο Ξενώνας να λειτουργεί όλες τις ημέρες του χρόνου για να παρέχει κατάλυμα, υπηρεσίες εστίασης και εν γένει τουριστικές υπηρεσίες στους κατοίκους, επισκέπτες, τουρίστες, κυνηγούς και περιηγητές της περιοχής της Τ.Κ. Οινοχωρίου.

Σε κάθε περίπτωση, ο μισθωτής αναλαμβάνει την υποχρέωση να λειτουργεί ο Ξενώνας, κατ’ ελάχιστο, όλα τα Σαββατοκύριακα, τις αργίες, τις εθνικές και τοπικές εορτές, την περίοδο των Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Φώτων (συγκεκριμένα από παραμονή Χριστουγέννων έως και των Φώτων), την περίοδο των Απόκρεω, την περίοδο του Πάσχα (από Μεγάλη Δευτέρα έως Κυριακή του Θωμά), καθώς και όλη την περίοδο του καλοκαιριού από 16/6 μέχρι 16/9, κάθε χρόνο.

Ο τελικός ανάδοχος - μισθωτής είναι υποχρεωμένος να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την εμπρόθεσμη έκδοση της προβλεπόμενης νόμιμης άδειας λειτουργίας του 1ου ορόφου του κτιρίου ως Ξενώνα από τον Ε.Ο.Τ, καθώς και της άδειας λειτουργίας του ισογείου του κτιρίου ως καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, από το Δήμο Δελφών.

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google