Το National Geographic παρουσιάζει την Θεσσαλονίκη ως πρωτεύουσα της ελληνικής γαστρονομίας

11-06-20 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Θεσσαλονίκη ο απόλυτος γαστρονομικός προορισμός! Αυτή είναι η κεντρική ιδέα της προβολής της πόλης από τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης μέσω καταχώρισης στην έντυπη μορφή του περιοδικού National Geographic Food, στην ειδική του έκδοση για το φαγητό. Η γαστρονομία είναι ένα από τα ισχυρά προσόντα της Θεσσαλονίκης και για αυτό το λόγο  προβάλλεται ως η πρωτεύουσα της Ελληνικής γαστρονομίας (#GreatFoodCapital).

Επιπλέον, η Θεσσαλονίκη παρουσιάζεται στην online έκδοση του National Geographic Food, με το αφιέρωμα «Breaking bread: on the trail of tradition in Thessaloniki, Greece's gastronomic heart».  Τοπικές γεύσεις , τοπικές συνταγές, αγορές τροφίμων ( όπως πχ το Καπάνι) και η κουλτούρα γύρω από το «τραπέζι της Θεσσαλονίκης» αναδεικνύονται στο εξειδικευμένο κοινό.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης με το National Geographic και προώθησης του προορισμού με πλάνο το 2021, ακόμα ένα αφιέρωμα δημοσιεύτηκε σε τεύχος του National Geographic Traveller (UK). Το άρθρο «Notes from an author: Victoria Hislop on Thessaloniki» από τη συγγραφέα των best sellers προσκαλεί τους επισκέπτες να ανακαλύψουν ίχνη της συναρπαστικής ιστορίας στους δρόμους της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ελλάδας.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»