Τουριστική ανάδειξη του Ορειβατικού Μονοπατιού Ε4 της Κρήτης

02-05-20 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σε δράση που αφορά στην ανάδειξη του Ευρωπαϊκού Ορειβατικού Μονοπατιού Ε4, ως εργαλείου για την ανάπτυξη και προβολή του Τουρισμού της Κρήτης προβαίνει η Περιφέρεια Κρήτης προετοιμάζοντας το έδαφος για την επόμενη μέρα του τουριστικού προϊόντος του νησιού.

Ειδικότερα, το έργο αφορά στη δημιουργία και λειτουργία ενός Δικτύου Χωρικής Σήμανσης και Ψηφιακής Προβολής του Ε4 μέσα από μία σειρά ενεργειών,  οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν τη συμβατική χωρική σήμανση και έντυπη πληροφόρηση, τις συμβατικές πινακίδες σήμανσης και τη δημιουργία εντύπων προβολής. Επιπροσθέτως, για τις ανάγκες προβολής θα παραχθούν λεύκωμα, γενικός χάρτης της Κρήτης, ψηφιακή σήμανση, καθώς και υπηρεσίες web marketing και προώθησης.

Στο πλαίσιο της ανάγκης για ενημέρωση, προβολή και διαχείριση του Δικτύου Ε4 Κρήτης, με τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών, θα δημιουργηθεί δικτυακή πλατφόρμα με ψηφιακές υπηρεσίες και συνοδευτικές εφαρμογές, άμεσα και δωρεάν προσβάσιμες. Ενδεικτικά, οι εν λόγω εφαρμογές περιλαμβάνουν τη δημιουργία διαδικτυακών εκδόσεων – eBooks, την ανάπτυξη διαδικτυακού πληροφοριακού συστήματος, webportal, την ανάπτυξη ψηφιακού app σε iOS και Android, την προμήθεια και εγκατάσταση beacons, QR codes και ειδικές ψηφιακές εφαρμογές περιήγησης.

Σημειώνεται ότι η ανωτέρω δράση συνολικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Κρήτη και συγκεκριμένα στη Βιώσιμη Ανάπτυξη με αναβάθμιση του περιβάλλοντος και αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην Κρήτη.

 

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour