Έμφαση στη γαστρονομία στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής Θεσσαλονίκης

17-02-20 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Το νέο πρόγραμμα τουριστικής προβολής του για το τρέχον έτος ενέκρινε ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Οι βασικοί άξονες του προγράμματος, είναι μεταξύ άλλων ο επαναπροσδιορισμός της ταυτότητας της πόλης για τον εντοπισμό των ισχυρότερων ελκτικών της στοιχείων,  το χτίσιμο διατροφικής συνείδησης με τη διαχείριση αστικών διατροφικών αποβλήτων, η εναρμόνιση με την ψηφιακή εποχή, η ένταξη των κατοίκων στο σχεδιασμό της τουριστικής ανάπτυξης του προορισμού, η ενίσχυση επιχειρηματικότητας, ο εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος με εναλλακτικές μορφές τουρισμού, η προώθηση και παρουσίαση της πόλης και των επιχειρήσεών της στο εσωτερικό και το εξωτερικό, η υιοθέτηση καλών πρακτικών, η παραγωγή και διανομή επικοινωνιακού - προωθητικού υλικού σε έντυπη και ψηφιακή μορφή.

Μεταξύ άλλων, οι δράσεις που θα υλοποιηθούν το 2020, περιλαμβάνουν τα εξής:

Εκδηλώσεις του 10ου Thessaloniki Food Festival:

-Ημερίδα Γαστρονομία και ΜΜΕ, ημερίδες γαστρονομικού τουρισμού και επιχειρηματικότητας, Vegan Life Festival με ενημέρωση και εκπαιδευτικά σεμινάρια για μεγάλους και παιδιά. Charity Coffee & Brunch: Φιλανθρωπικό δείπνο σε συνεργασία με το γαλλικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη.

-Παρουσίαση μελέτης του 1ου θεματικού χάρτη Vegan & Vegetarian σε συνεργασία με το ΑΠΘ.

-2ο Φεστιβάλ Πίτας : Διαγωνισμός πίτας για τους δημότες της πόλης σε συνεργασία με τις 5 δημοτικές κοινότητες και την κοινότητα Τριανδρίας.

-Thessaloniki Food Market 2020.

-Ελληνογαλλικό πικ-νικ στο πάρκο Γαλλίας σε συνεργασία με γαλλικό προξενείο: Γευσιγνωσία τοπικών τυριών συνοδεία κουλουριού Θεσσαλονίκης.

-Το Dress Code της Γαστρονομίας: Θεματική εκδήλωση με ιταλικές επιχειρήσεις ένδυσης που δραστηριοποιούνται στην Θεσσαλονίκη, συνοδευόμενη από γευσιγνωσία κρασιών και τοπικών προϊόντων

-Προβολή της γαστρονομίας της πόλης στη Νίκαια, σε συνεργασία με τα Γαλλικό και το Ελληνικό προξενείο.

-Εκδήλωση για τους chef ambassadors 2020.

-Εκδηλώσεις υπό την αιγίδα και τη στήριξη του Thessaloniki Food Festival όπως Thessaloniki Craft Beer Experience, Thessaloniki Wine Show, Thessaloniki street food, Η Άνοιξη των ροζέ.

-EuroPride, Ιούνιος 2020: Συντονισμός διοργάνωσης του φεστιβάλ με στόχο την προσέλκυση του L.G.B.T. Τουρισμού.

-Προώθηση της πόλης στο εξωτερικό με B2B στις αγορές-στόχους όπως Τελ Αβίβ, Βελιγράδι, Βερολίνο, Μόσχα, Βρυξέλλες, Ζυρίχη, Μιλάνο, Ρώμη, Γερεβάν, Μπορντώ, Μονακό.

- Συμμετοχές σε συνέδρια, συναντήσεις και Workshops διεθνών οργανισμών, ενώσεων και δικτύων, στα οποία ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι μέλος, όπως Eurocities, European Cities Marketing, Food Smart Cities, Milan Urban Food Policy Pact, TCB, World Tourism Cities Federation.

-National Geographic Food and traveler: Προβολή της γαστρονομίας της πόλης με παρουσίαση και γευσιγνωσία τοπικών συνταγών.

-Κρασί και Λογοτεχνία: Ανάγνωση κειμένων Θεσσαλονικιών συγγραφέων συνοδεία τοπικών κρασιών, καθώς και κρασί και ποίηση: Ανάγνωση ποιημάτων Θεσσαλονικιών συγγραφέων συνοδεία τοπικών κρασιών σε συνεργασία με την Ένωση Οινοπαραγωγών Β. Ελλάδος.

-Συμμετοχή στην 6η Ετήσια συνάντηση Αντιπροσώπων πόλεων στο πλαίσιο του Urban Milan Food Policy Pact.

-Italian Street Food: Συμμετέχουν ιταλικές επιχειρήσεις της πόλης σε μια γιορτή γεύσεων και μουσικής σε συνεργασία με το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο.

-Gourmet charity dinner-Φιλανθρωπικό δείπνο με τους 3 chef ambassadors και την παρουσίαση του κρασιού του Αστικού αμπελώνα Η Γοργόνα.

-Εκδηλώσεις υπό την αιγίδα και τη στήριξη του Thessaloniki Food Festival όπως Τα Βοροινά στο Λιμάνι,  γευσιγνωσίες τοπικών κρασιών και προϊόντων ,3rd Thessaloniki Beer Festival-μικρές ζυθοποιίες και τοπικοί παραγωγοί με μουσική και δράσεις για όλες τις ηλικίες,4ο Thessaloniki World Fine Drinking- τα καλύτερα μπαρ της πόλης με βραβευμένους bartenders εκπαιδεύουν το κοινό να πίνει σωστά, ο Χάρτης των Γεύσεων - κρασιά από όλη την Ελλάδα και παρουσιάσεις από masters of wine για το κοινό και τους επαγγελματίες.

-Ενημερωτική ημερίδα για τις υπηρεσίες έξυπνης μετακίνησης για τουρίστες και επισκέπτες σε συνεργασία με οργανισμούς μετακίνησης.

-Hμερίδα Slow tourism, Slow food, Thessaloniki Animation Festival, Open House Thessaloniki, με ξεναγήσεις αρχιτεκτονικών χώρων και κτηρίων της πόλης.

 

 

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google