Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Πρόγραμμα αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων το 2020

10-02-20 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ένα νέο πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 871.599,46 ευρώ ενέκρινε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Το εν λόγω πρόγραμμα, αφορά σε αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν εντός του 2020.

Ειδικότερα, για τον τομέα του αθλητισμού η Περιφέρεια στοχεύει στην ενθάρρυνση πραγματοποίησης αθλητικών εκδηλώσεων τοπικής και υπερτοπικής  εμβέλειας, συμμετέχοντας και στηρίζοντας αθλητικές δράσεις ομαδικών και ατομικών αθλημάτων όπως καλαθοσφαίριση , πετοσφαίριση , αντισφαίριση , ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, αγώνες στίβου, υγρού στίβου, κολύμβηση , συγχρονισμένη κολύμβηση , υδατοσφαίριση,  αγώνες πάλης , μηχανοκίνητο αθλητισμό,  extreme sports , σκι , snowboard, ορειβατικό σκι, μαθητικούς αγώνες , σκακιστικούς αγώνες , αγώνες ενόργανης και ρυθμικής γυμναστικής. Περαιτέρω, το νέο πρόγραμμα στοχεύει και στην ενίσχυση αθλητικών εκδηλώσεων  που συνδυάζουν σε μεγάλο βαθμό την άθληση , την οικολογία και τη φύση,  όπως είναι για παράδειγμα οι αγώνες ποδηλασίας και οι αγώνες mountainbike.

Στο πλαίσιο του αθλητικού προγράμματος, επιδιώκεται επίσης η προσφορά ψυχαγωγίας και αναψυχής στους ντόπιους και ξένους επισκέπτες κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην περιοχή, μέσα από μια σειρά αθλητικών εκδηλώσεων και δράσεων όπως πεζοπορία, ορειβασία, θαλάσσια σπορ, καγιάκ , ράφτινγκ, rivertrekking, hydrospeed, kanyoning αλλά και την τόνωση της τουριστικής κίνησης μέσω του αθλητικού τουρισμού αναψυχής, ήτοι windsurfing, kitesurfing, parapente, αλεξίπτωτο πλαγιάς, ανεμοπτερισμός, καταδύσεις, γκολφ, αγώνες ιππασίας, αναρρίχηση και μαραθώνιοι.

Όσον αφορά στον τομέα του πολιτισμού, το ανωτέρω πρόγραμμα εστιάζει στη διατήρηση και αναβίωση παραδοσιακών τεχνών και ασχολιών, στην προσφορά ψυχαγωγίας και αναψυχής στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες και τη συνεισφορά του πολιτισμού στους στόχους της τουριστικής στρατηγικής με ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος, για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και προσέλκυσης τουρισμού.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων θα λάβουν χώρα δράσεις όπως διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου Ολυμπίας για νέους και παιδιά, θεατρικές παραστάσεις, μουσικές συναυλίες , εικαστικές εκδηλώσεις, εκθέσεις, αλλά και το Καρναβάλι της Πάτρας το οποίο προβάλει την Πάτρα σε όλη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό.

Περαιτέρω, θα πραγματοποιηθούν συνέδρια, επιστημονικές ημερίδες, ομιλίες και  παρουσιάσεις σχετικές με την ιστορία και τη λαογραφία του τόπου, αναβίωση ή διατήρηση και προβολή ιδιαίτερα σημαντικών εθίμων,  προβολή της τοπικής αγροδιατροφής και των τοπικών ποιοτικών προϊόντων στο πλαίσιο διεξαγωγής πολιτιστικών εκδηλώσεων, αγροτικών εκθέσεων ή τουριστικών δραστηριοτήτων, καθώς και θρησκευτικές εκδηλώσεις, οι οποίες συνδέονται άμεσα με μυθολογικά, ιστορικά και  θρησκευτικά γεγονότα.

Τέλος, θα διεξαχθούν εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την έναρξη του εθνικού αγώνα της Ανεξαρτησίας, στον οποίο η Δυτική Ελλάδα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο.

 

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google