Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής Καβάλας για το 2020

01-02-20 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Το νέο πρόγραμμα τουριστικής προβολής για το 2020 ενέκρινε ο Δήμος Καβάλας.

Στόχος των δράσεων του νέου προγράμματος, είναι η προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Καβάλας, η αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Επιμέρους στόχοι είναι η δημιουργία μεγαλύτερης ζήτησης σε υπάρχουσες αγορές, η δημιουργία ενδιαφέροντος σε νέες δυναμικές αγορές και η προβολή εναλλακτικών μορφών τουρισμού που θα προσελκύσουν ζήτηση.

Ειδικότερα, οι ενέργειες του προγράμματος προϋπολογισμού 290.000 ευρώ, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη συνεργασία με σύμβουλο τουριστικής προβολής και υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων, καθώς και τη συγκρότηση ομάδας διαχείρισης διαδικτυακής παρουσίας.

Στις καινοτομίες του προγράμματος,  εντάσσεται και η δημιουργία Βιωματικής Πλατφόρμας Εθελοντών: Μέσω ποικίλων βιωματικών περιηγήσεων, όπως είναι για παράδειγμα η βόλτα στην νυχτερινή Καβάλα, το ψάρεμα και η μαγειρική, οι οποίες θα πραγματοποιούνται από εθελοντές πολίτες, θα ισχυροποιείται η εικόνα μιας μοναδικής πραγματικότητας που ο ταξιδιώτης βιώνει και γίνεται ένα με τον προορισμό, συνεπώς μπορεί να γίνει ο πρεσβευτής του προορισμού και πιθανά ένας σοβαρός πολλαπλασιαστής της συγκεκριμένης εμπειρίας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα λάβουν χώρα επίσης η δημιουργία ενιαίας οπτικής ταυτότητας, βίντεο γενικής τουριστικής προβολής, βίντεο για την ιστορία του Φρουρίου,  έκδοση πολυγλωσσικών εντύπων πολλαπλών χρήσεων, δημιουργία τουριστικού οδηγού και θεματικών εντύπων, διαφημιστικές καταχωρήσεις και πρόγραμμα ευαισθητοποίησης κατοίκων και επαγγελματιών.

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour
Δήμος Αγ.Νικολάου | Κοινή θέση με τους ξενοδόχους κατά των πλωτών αιολικών πάρκων
Δήμος Πολυγύρου: Δυνατότητα ύδρευσης ξενοδοχείου με μία προϋπόθεση
Τρίτο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων στην Καλαμάτα
Δήμος Χαλανδρίου: Πρόγραμμα θερινών διακοπών ΚΑΠΗ 2024 - Τα ποσά συμμετοχής με βάση το εισόδημα
Άυλη Ψηφιακή Κάρτα για την στήριξη του Τουρισμού Thessaly - Evros Pass 2024