Περιφέρεια Κρήτης: Πρόγραμμα προβολής και προώθησης αγροτικών προϊόντων

25-01-20 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Tο νέο πρόγραμμα δράσεων προβολής και προώθησης αγροτικών προϊόντων για το 2020 ενέκρινε η Περιφέρεια Κρήτης.  Στόχος των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν, είναι η ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας, μέσω της στήριξης των τοπικών προϊόντων και της τοπικής επιχειρηματικότητας, ώστε να γίνουν τα προϊόντα της Κρήτης γνωστά και αναγνωρίσιμα, μέσω της ταυτότητας τους. Μια ενιαία ταυτότητα, που θα τους προσφέρει σε συνδυασμό με την ποιότητα τους, την προστιθέμενη αξία και τα αντίστοιχα οφέλη για τους παραγωγούς και επιχειρηματίες της Κρήτης.

Ειδικότερα, η Περιφέρεια Κρήτης θα συμμετάσχει σε 16 διεθνείς εκθέσεις αγροτικών προϊόντων τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, ενώ προγραμματίζει και τη διοργάνωση επιχειρηματικών συναντήσεων.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του προγράμματος προβολής θα λάβουν χώρα δημοσιεύσεις και καταχωρήσεις σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, εκδηλώσεις και φεστιβάλ για την υποστήριξη της κρητικής κουζίνας, γαστρονομικά events και ημερίδες εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

Τέλος, οι δράσεις  που θα υλοποιηθούν μέσω του ανωτέρω προγράμματος συνολικού προϋπολογισμού 495.000 ευρώ, στοχεύουν τόσο στην προβολή και προώθηση των κρητικών ποιοτικών προϊόντων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όσο και στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και τη διείσδυση των προϊόντων σε υφιστάμενες και νέες αγορές.

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»