Νέα σήμανση στο πεζοπορικό δίκτυο της Αμοργού

25-01-20 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Νέες πινακίδες θα τοποθετηθούν στο πεζοπορικό δίκτυο της Αμοργού, σύμφωνα με την απόφαση του Δήμου Αμοργού και τη σχετική έγκριση των σχεδίων των πινακίδων Amorgos Heritage Route, συνολικού προϋπολογισμού 31.514,60 ευρώ.

Σκοπός της εν λόγω δράσης, είναι η ανάδειξη του υφιστάμενου πεζοπορικού δικτύου ως ένα θεματικό δίκτυο περιήγησης για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών και την ανάδειξη της υπαίθρου και των παραδοσιακών οικισμών του νησιού.

Μεταξύ άλλων, η σήμανση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κατασκευής και λειτουργίας ενός Δικτύου Πεζοπορικών Διαδρομών. Πρέπει να είναι επαρκής, κατατοπιστική, αμφίδρομη με την αναγκαία πυκνότητα. Επίσης πρέπει να παρέχει όλες τις απαραίτητες για τη διαδρομή πληροφορίες στον επισκέπτη, τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Σε κεντρικό σημείο του οικισμού της Χώρας θα τοποθετηθεί σήμανση προσβάσιμη από άτομα με προβλήματα όρασης στη γραφή Braille και σε κατάλληλο ύψος, ώστε να διαβάζονται με ψηλάφηση. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος προσβασιμότητας σε άτομα με ειδικές ανάγκες, δεδομένου ότι οι διαδρομές δεν επιτρέπουν την αβίαστη κίνηση των εμποδιζόμενων ατόμων.

Η σήμανση πρέπει να εξυπηρετεί τους πιο κάτω σκοπούς:

-Τον προσανατολισμό του επισκέπτη δημιουργώντας το απαραίτητο αίσθημα ασφάλειας, ώστε  να προγραμματίζει με σαφήνεια την πορεία του.

-Την εξειδικευμένη γνώση με πινακίδες ενημέρωσης.

-Τη γνωστοποίηση κανόνων συμπεριφοράς, ιδιαίτερα εντός των προστατευόμενων περιοχών.

Τα γενικά χαρακτηριστικά των πινακίδων σήμανσης, είναι τα εξής: Οι πινακίδες τοποθετούνται σε χώρο του μονοπατιού ή όπου απαιτείται και εκτός αυτού, σημειακά, για την εξυπηρέτηση της λειτουργίας του. Επίσης, τοποθετούνται σε εμφανή σημεία και σε τέτοιο ύψος ώστε να διακρίνονται από απόσταση. Οφείλουν να έχουν απλό σχήμα, να είναι ευδιάκριτες, να έχουν τη μέγιστη δυνατή διάρκεια ζωής ώστε να εμφανίζουν την ελάχιστη δυνατή φθορά από τις καιρικές συνθήκες, να είναι όσο μικρότερες γίνεται με τη μέγιστη δυνατότητα εντοπισμού, να εντοπίζονται σε περίπτωση αναγκαίας νυχτερινής πορείας ή και έντονων καιρικών συνθηκών όπως ομίχλη, πολύ δυνατή βροχή και τέλος να είναι ελαφριές ώστε να μεταφέρονται εύκολα και να είναι φτιαγμένες από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον.

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι