Τουρισμός | Αισιόδοξα μηνύματα για την Κρήτη από την Φινλανδική αγορά

24-01-20 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Με την προοπτική μιας πολύ καλής τουριστικής χρονιάς από τη Φινλανδική αγορά, επέστρεψε η αποστολή της Περιφέρειας Κρήτης από την Τουριστική έκθεση της Φινλανδίας «ΜΑΤΚΑ». 

Στην έκθεση συμμετείχαν 997 εκθέτες από 89 χώρες και την επισκέφθηκαν περισσότεροι από 63.000 άτομα που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη βιωσιμότητα, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό έλαβε και νέες πληροφορίες για βιώσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον μορφές ταξιδίων και για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας στους ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Η Περιφέρεια Κρήτης εκπροσωπήθηκε από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο για τον Τουρισμό και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, Κυριάκο Κώτσογλου, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Κουκλινό Ανδρέα, τον Προϊστάμενο του Τμήματος Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, Μανώλη Βολικάκη, το στέλεχος του τμήματος, Μανόλης Φουντουλάκης.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφθηκαν, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Ε.Ο.Τ. Σκανδιναβίας  Παύλος Μούρμας, ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Φινλανδία, Γιώργος Αϋφαντής, ο Πρέσβης της Κύπρου στη Φινλανδία Γιώργος Zωδιάτης, η επίτιμος πρόξενος της Φινλανδίας στα Χανιά Marianne Nissilä-Batakis, τουριστικοί επιχειρηματίες-εκπρόσωποι του Φινλανδικού tour-operator AURINKO.

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για τον Τουρισμό και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση κ. Κυριάκος Κώτσογλου, δήλωσε: «Στην Χώρα των Χιλίων Λιμνών, την Φινλανδία, την 6η μεγαλύτερη τουριστική δύναμη για την Π.Ε. Χανίων (8,3%), αλλά κυρίως, την χώρα που παρουσίασε τη μεγαλύτερη αύξηση το 2018 (+26,6%), παρουσιάσαμε, ως Περιφέρεια Κρήτης, το τουριστικό μας προϊόν, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, με σκοπό την συνέπεια και τη συνέχεια στην Σκανδιναβική Χερσόνησο και στόχο την διατήρηση των υψηλών ποσοστών αύξησης και για το 2020».

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια