Εκσυγχρονίζεται το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού

16-01-20 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Το υπουργείο Περιβάλλοντος αποφάσισε την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων και περιορισμών- η εφαρμογή των οποίων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τον εκσυγχρονισμό και λειτουργία του υφιστάμενου και στερούμενου περιβαλλοντικής αδειοδότησης Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού Δράμας και των συνοδών αυτού έργων, στην περιοχή «οροπέδιο Αγ. Πνεύματος» και « Χιονότρυπα» του Δήμου Νευροκοπίου, στην Π.Ε. Δράμας, με φορέα διαχείρισης την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού αναπτύσσεται σε έκταση 732,6 στρ. στις κορυφές του Όρους Φαλακρού, όπου συγκλίνουν οι Δήμοι Δράμας, Κ. Νευροκοπίου και Προσοτσάνης. Διοικητικά ανήκει στο Δήμο Νευροκοπίου.

Έχει εγκατεστημένους 9 αναβατήρες, οι οποίοι εξυπηρετούν τις 20 υφιστάμενες πίστες καταβάσεων.

Στη βάση του Χιονοδρομικού Κέντρου αλλά και στις κορυφές υπάρχουν εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης των χιονοδρόμων και επισκεπτών. Σε αυτές περιλαμβάνονται το κτίριο βάσης του Χ.Κ., ο οικίσκος διεύθυνσης και εισιτηρίων, το καταφύγιο του ορειβατικού Συλλόγου (ΕΟΣΔ), το αναψυκτήριο στη Χιονότρυπα, το αναψυκτήριο στην κεντρική ζώνη του Χ.Κ. (οροπέδιο Αγ. Πνεύματος), ο χώρος στάθμευσης

Η επέκταση του Χ.Κ. συνίσταται κυρίως στην εγκατάσταση 3 νέων αναβατήρων, τη διαμόρφωση 2 νέων πιστών, την τοποθέτηση 4 οικίσκων – απομακρυσμένων σταθμών ξεκούρασης και την κατασκευή Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων.

Στην επέκταση συμπεριλαμβάνεται και η ανάπτυξη συμπληρωματικών δραστηριοτήτων, οι οποίες δεν απαιτούν την κατασκευή μόνιμης υποδομής. Αφορούν τον χωρικό προσδιορισμό των ζωνών ανάπτυξης δίαθλου, δραστηριότητας χιονοσανίδας, αλεξίπτωτου πλαγιάς και παιδότοπου.

Μετά την ολοκλήρωση των έργων εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του Χ.Κ. διαμορφώνεται η δυναμικότητα εξυπηρέτησης χιονοδρόμων σε 2.500 άτομα (από 2.000 σήμερα) και η δυναμικότητα υποδοχής επισκεπτών σε 7.500 άτομα από 6.000 σήμερα.

 

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια