Αδελφοποίηση της Σαμοθράκης με το Δήμο Ρομάν της Ρουμανίας

14-01-20 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σε συνέχεια των αρνητικών γεγονότων του περασμένου Αυγούστου, όπου εγκλωβίστηκαν στο νησί της Σαμοθράκης χιλιάδες επισκέπτες λόγω προβλημάτων στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με την ηπειρωτική χώρα, ο Δήμος Σαμοθράκης και ο Δήμος Ρομάν της Ρουμανίας οδηγήθηκαν σε μία αδελφοποίηση η οποία θα συσφίξει τους δεσμούς των δύο τόπων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 60% του τουρισμού της Σαμοθράκης προέρχεται από τη Ρουμανία, συνεπώς οι πολυποίκιλοι δεσμοί του νησιού με τη γειτονική χώρα είναι τόσο σημαντικοί, όσο και διαχρονικοί.

Εξάλλου, η πόλη Ρομάν έχει μεγάλο αριθμό Ελλήνων, είναι χτισμένη δίπλα στην πόλη Ιάσιο, γνωστή από τη σύγχρονη Ελληνική Ιστορία. Το σκεπτικό της συνεργασίας βασίζεται στο ότι ο Δήμος Ρομάν παρουσιάζει έντονο το ελληνικό στοιχείο ύπαρξη Ελληνικής Κοινότητας Ομογένειας. Η περιοχή ήταν ήδη από τον 14ο αιώνα τόπος καταφυγής πολλών Ελλήνων αλλά και κατά την Φαναριώτικη περίοδο η ελληνική πολιτιστική επιρροή ενισχύθηκε περισσότερο.

Στο πλαίσιο της αδελφοποίησης, μεταξύ άλλων θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Οκτώβριο στο Ρομάν το Συνέδριο της Ελληνικής Ομογένειας.

Τέλος, η αδελφοποίηση θα παρέχει έδαφος ικανό για την ανάπτυξη δράσεων που θα ωφελήσουν την οικονομία του νησιού, αφού πάνω από το 50% του πληθυσμού εξαρτάται οικονομικά από τον τουρισμό.

 

 

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»