Πολυθεματικό πάρκο στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα

06-01-20 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα ενέκρινε τη διεξαγωγή πρόχειρου διαγωνισμού για την ανάθεση της μελέτης για την δημιουργία Πολυθεματικού πάρκου στη θέση «Σταυρός» Κερασιάς - Κρυονερίου και Θεματικού πάρκου ιστορικής μνήμης στη θέση «Στεφάνι» της Τοπικής Κοινότητας Μορφοβουνίου.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό για την υλοποίηση της επένδυσης θα αξιοποιηθεί έκταση περίπου 140 στρεμμάτων.  Όπως σημειώνει ο Δήμος η Δημιουργία του Πολυθεματικού Πάρκου είναι ένα έργο πνοής για την περιοχή της λίμνης Πλαστήρα, διότι λόγω του πολυεπίπεδου χαρακτήρα του καλύπτει πολλαπλές ανάγκες των μόνιμων κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής.

Η δομή του και ο τρόπος ανάπτυξης γίνεται αυτοτελής προορισμός, με οικονομικό, αθλητικό, πολιτιστικό, ψυχαγωγικό ενδιαφέρον για όλες τις ηλικίες. Πρωτίστως για τα παιδιά, τους νέους, τους ενήλικες, καθώς και τους παραγωγούς και επαγγελματίες του τουρισμού. Το προτεινόμενο πάρκο καθίσταται σημείο αναφοράς για την απασχόληση των επισκεπτών και ειδικότερα του εκπαιδευτικού Τουρισμού.

Αφετηρία είναι η βαθύτερη ανάγκη της περιοχής για σύγχρονες υποδομές, οι οποίες θα συνεισφέρουν στη βελτίωση της Ποιότητας ζωής ντόπιων και ξένων, στη δημιουργία μιας νέας αγοράς προϊόντων, στην κοινωνική και οικονομικής Ανάπτυξης των παραλίμνιων κοινοτήτων, αλλά και του Νομού Καρδίτσας γενικότερα.

Αναπτυξιακοί Στόχοι:

Βαθύτερα αποτελέσματα επένδυσης:

διαβάστε ακόμα

Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό