Οι Χριστουγεννιάτικες Φωτιές της Φλώρινας

21-11-19 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

O Δήμος Φλώρινας προχωρά στη διακήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού με αντικείμενο την οργάνωση της εκδήλωσης "Οι Χριστουγεννιάτικες Φωτιές της Φλώρινας" η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο την 23η Δεκεμβρίου.

Κριτήριο ανάθεσης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει ποιότητας -τιμής. Ο διαγωνισμός προχωρά στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Φλώρινας, στο πρόγραμμα INTERREG ΕΛΛΑΔΑ –ΑΛΒΑΝΙΑ 2014-2020, και ειδικότερα στην υλοποίηση του έργου με τίτλο «Culture Lands» και ακρωνύμιο Culture Lands.

Στο έργο συμμετέχουν εκτός αυτού ο Δήμος Καστοριάς, το ΕΛΚΕ ΠΑΔΥΜ και από την πλευρά της Αλβανίας  ο Δήμος Gjirokater, ο Δήμος Berat και η Μη Κυβερνητική Οργάνωση People and Ideas.

Ο κύριος στόχος του Culture Landς είναι να προάγει την πολιτιστική κληρονομιά και τα πολιτιστικά δίκτυα (Cultural Cross Boarder Network) συμβάλλοντας έτσι στην προστασία των παραδοσιακών πολιτιστικών εκδηλώσεων που είχε παραμεληθεί προγενέστερα σε μεγάλο βαθμό. Επιπρόσθετα, η ενίσχυση της ελκυστικότητας ορισμένων πολιτιστικών εκδηλώσεων θα βελτιώσει τη συνολική ελκυστικότητα της διασυνοριακής περιοχής με αποτέλεσμα την αύξηση του αριθμού των επισκεπτών, την αυξημένη διεθνή προβολή και τη βελτίωση της γενικότερης εικόνας της περιοχής ως τουριστικού προορισμού, προϋποθέσεις για ένα βιώσιμο πολιτιστικό τουρισμό στη διασυνοριακή περιοχή. Μέσω του προγράμματος επιδιώκεται η δημιουργία ολοκληρωμένων τουριστικών προορισμών, προκειμένου να καταπολεμηθούν οι στάσιμες αναπτυξιακές τάσεις και οι χαμηλές προκλήσεις στον τομέα της τουριστικής δραστηριότητας που αντιμετωπίζονται σε όλη τη διασυνοριακή περιοχή.

Το έργο ενθαρρύνει την οικονομική ανάπτυξη, τη συνοχή και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας. Οι δικαιούχοι του έργου έχουν την δυνατότητα να συνεργαστούν για την εδραίωση ενός πολιτιστικού διασυνοριακού δικτύου, το οποίο θα εντοπίσει και θα αξιοποιήσει τους πολιτιστικούς πόρους των μεμονωμένων κοινοτήτων και θα ενσωματώσει τον πολιτισμό σε όλες τις πτυχές της επιλέξιμης περιοχής. Επιπλέον, το Culture Lands επιδιώκει ιδιαίτερα τη χρήση τεχνολογικά προηγμένων πρακτικών που θα βοηθήσουν τις τοπικές αρχές και τους ενδιαφερόμενους να διατηρήσουν τις εκδηλώσεις και τις παραδόσεις της πολιτιστικής κληρονομιάς, να επιτύχουν υψηλότερο status ως τουριστικό προορισμό και τελικά να βοηθήσουν τον τουριστικό τομέα σε μια αειφόρο ανάπτυξη.

Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 60.000 ευρώ με ΦΠΑ.   

 

 

διαβάστε ακόμα

ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια
Έντονη ζήτηση για ταξίδια στην Αμερική το 2024
HolidayCheck: Εκδήλωση στην Κρήτη για την τοποθέτηση των ξενοδοχείων στις γερμανόφωνες αγορές
Ε.Ξ. Ρόδου | Αίτημα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για Τμήμα Σπουδών Φιλοξενίας στη Ρόδο
H Πάρος φιλοξένησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας OPTIMIST–U13
Airbnb: Έκδοση Καλοκαιριού 2024 | Εξαιρετικές εμπειρίες από τους σπουδαιότερους θρύλους του κόσμου