Τήνος: Συμμετοχή στις εκθέσεις με άξονα το marketing plan

13-11-19 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Με στόχο την παρουσίαση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και την προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που έχουν αναδειχθεί από το marketing plan, η Τήνος, έδωσε το δυναμικό παρόν της στις διεθνείς εκθέσεις Τουρισμού WTM στο Λονδίνο και PHILOXENIA  στη Θεσσαλονίκη.

Με τεχνοκρατική προσέγγιση, κατά τη διάρκεια των επαγγελματικών συναντήσεων με φορείς, δημοσιογράφους και επαγγελματίες του τουρισμού οι εκπρόσωποι του νησιού ξεδίπλωσαν τις τουριστικές εμπειρίες που μπορούν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του κοινού που ταξιδεύει  όλη τη διάρκεια του χρόνου. 

Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, την παράδοση και την τέχνη που είναι διάχυτη σε κάθε γωνιά του νησιού. Τα μοναδικά χωριά, άρρηκτα δεμένα με το τηνιακό τοπίο και τη φύση αποτελούν κόσμημα του νησιού παράλληλα με την τοπική γαστρονομία αλλά και τις εναλλακτικές δραστηριότητες που κρατούν ενεργό το ενδιαφέρον όλες τις εποχές του έτους. Ιστορίες γύρω από τους περιστερώνες, τη φύση στο Βολάξ, τη μαρμαροτεχνία αλλά και την καλαθοπλεκτική προκάλεσαν έγκριτους δημοσιογράφους να επισκεφθούν το νησί τους αμέσως επόμενους μήνες.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα περιπατητικά μονοπάτια που αποτελούν πόλο έλξης για το κοινό και η προώθησή τους θα συντελέσει στην επέκταση της τουριστικής περιόδου και της διάρκειας παραμονής στην Τήνο.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Τήνου κ. Γιάννης Σιώτος «στόχος όλων των ενεργειών προώθησης είναι στήριξη της τοπικής οικονομίας μέσω του τουρισμού που αποτελεί ισχυρό μοχλό ανάπτυξης, κάτω από το πρίσμα της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος».

Δίνοντας το στίγμα των επόμενων κινήσεων του Δήμου, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού κυρία Ευγενία Αλοιμόνου τόνισε ότι «κεφαλαιοποιώντας τα οφέλη των προηγούμενων ετών, στρεφόμαστε με προσοχή και με μελετημένα βήματα στην προσέγγιση και νέων αγορών όπου πιστεύουμε ότι η Τήνος έχει τις δυνατότητες να κινητοποιήσει τη ζήτηση με στόχο την επέκταση της τουριστικής περιόδου».

Στην έκθεση Philoxenia, συμμετείχε ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων "Ξενία" υπό την Αιγίδα του Δήμου Τήνου.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»