Δήμος Λίμνης Πλαστήρα: Να σταματήσουν τα αιολικά πάρκα στα Άγραφα

04-11-19 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα αποφάσισε να υποβάλλει αίτημα στο  Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για να προβεί στην ανάκληση της αδειοδότησης για τα αιολικά πάρκα στα Άγραφα.

Επιπλέον ζητεί από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου να ελέγξουν τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και ειδικότερα ως προς το σκέλος των γεωλογικών δεδομένων. Επίσης, ζητεί να διερευνηθεί η νομιμότητα εγκατάστασης πάρκων σε αναγνωρισμένη περιοχή NATURA, καθώς και η παραβίαση της εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την χλωρίδα και τη πανίδα της περιοχής και να ερευνηθεί η νομιμότητα λήψης αποφάσεων από κρατικές και άλλες υπηρεσίες για τις επιμέρους αδειοδοτήσεις. Ο Δήμος αποφάσισε να στείλει την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην Εισαγγελία για τη σχετική διερεύνηση.

Σύμφωνα με το Δήμο, πρέπει να ισχύσει σε κάθε περίπτωση η κοινωνική διαβούλευση η οποία προβλέπεται από τη νομοθεσία και για σοβαρούς λόγους Ιστορίας και Πολιτισμού, να χαρακτηριστούν τα Άγραφα (Ευρυτανικά και Θεσσαλικά) Εθνικό Πάρκο Ιστορικής Μνήμης.

Τέλος, ζητεί αποσπαστεί από τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Κοιλάδας Αχελώου Αγράφων και Μετεώρων η περιοχή των Ευρυτανικών και Θεσσαλικών Αγράφων και να δημιουργηθεί αυτοτελής Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενης Περιοχής (ΦΔΠΠ), με περιοχή ευθύνης τον ορεινό όγκο της Ευρυτανίας και της Καρδίτσας, με προτεινόμενη έδρα το Δήμο λίμνης Πλαστήρα.

 

διαβάστε ακόμα

Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά