Νέες ποδηλατικές και ορειβατικές διαδρομές στη Σάμο

13-10-19 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ενέκρινε την υλοποίηση του έργου Εργασίες Επισκόπησης και Μέτρησης Τμημάτων Μονοπατιών Σάμου για την Εξασφάλιση Βατότητας σε Ποδηλατικές Διαδρομές και Αναρριχητικά Πεδία.

Στόχος του έργου, είναι να διερευνηθούν και να χαρτογραφηθούν ποδηλατικές διαδρομές και αναρριχητικά πεδία που αναπτύσσονται στο γεωγραφικό ανάγλυφο του νησιού, με έμφαση στις ορεινές, αγροτικές και μειονεκτικές περιοχές, καθώς και σε περιοχές μακριά από τις παραθαλάσσιες, τουριστικές ζώνες, με στόχο την ενίσχυση και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας στις περιοχές αυτές. Επιπροσθέτως, το ανωτέρω έργο εντάσσεται σε ένα σύνολο κατευθύνσεων για την αντιμετώπιση προβλημάτων σε γεωγραφικό επίπεδο, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά και τις αδυναμίες κάθε περιοχής και αγροτικού χώρου, για την ανάπτυξη όλων των τομέων της οικονομίας και την αξιοποίηση του δυναμικού κάθε περιοχής.

Το έργο επίσης προσβλέπει στην ενίσχυση της απασχόλησης, στη στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, στη δημιουργία υποδομών και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής.

Στο πλαίσιο του έργου, πρωτίστως θα συγκεντρωθούν πληροφορίες από διαφορετικές πηγές, όπως είναι οι πεζοπορικοί οδηγοί και χάρτες της Σάμου, πληροφορίες από ντόπιους πεζοπόρους, ορειβάτες, αναρριχητές, κυνηγούς, αγρότες και άλλους κατοίκους της ενδοχώρας του νησιού. Σε δεύτερη φάση, θα γίνει απεικόνιση όλων των ποδηλατικών και αναρριχητικών διαδρομών, η επιλογή των οποίων θα γίνει με τα εξής κριτήρια: Κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια για την τόνωση της τοπικής οικονομίας, η ομορφιά της εκάστοτε διαδρομής, τα αξιοθέατα, οι προσφερόμενες υπηρεσίες, η ασφάλεια και η άνεση των ποδηλατών, περιπατητών και ορειβατών.  

διαβάστε ακόμα

Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό