Εκδήλωση για τα μανιτάρια και τα βότανα του Πηλίου

12-10-19 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Σήμερα 12 Οκτωβρίου και αύριο 13 Οκτωβρίου, στην πλατεία της Μακρυράχης του Πηλίου θα λάβει χώρα εκδήλωση για τα μανιτάρια και τα βότανα του Πηλίου, διοργάνωσης του Συλλόγου των Απανταχού Μακρυραχιωτών Γεώργιος Κανισκέρης.

Στόχος της εν λόγω εκδήλωσης, είναι η ανάδειξη και προβολή του εναλλακτικού τουρισμού, εστιασμένη κυρίως στα άγρια μανιτάρια που ευδοκιμούν αυτήν την εποχή στην περιοχή, ως έναν από τους βασικούς πυλώνες για την τουριστική ανάπτυξη και ανάδειξη αυτής της ειδυλλιακής αλλά και πλούσιας σε φύση πλευράς του Πηλίου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον Φώτη Παρασκευαϊδη να εξηγεί τον τρόπο της αποξήρανσης και της συντήρησης των μανιταριών, αλλά και τον Εμμανουήλ Μάνο να παρουσιάζει τις ευεργετικές ιδιότητες των βοτάνων. Οι εκδηλώσεις του Σαββάτου, θα κλείσουν με μουσικό πρόγραμμα.

Κατά την τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων, στις 10.00 π.μ. , οι επισκέπτες θα λάβουν μέρος σε μία ενδιαφέρουσα εξόρμηση στο δάσος, με στόχο την αναζήτηση γνωστών και άγνωστων ειδών μανιταριών, τα οποία και θα κληθούν να ταυτοποιήσουν με τη βοήθεια του Γιώργου Μαντίκα. Τέλος, ο επίλογος των εκδηλώσεων προβλέπεται ιδιαίτερα γευστικός, αφού οι λάτρεις των μανιταριών θα δοκιμάσουν μοναδικά εδέσματα αλλά και το παραδοσιακό, πηλιορείτικο σπετζοφάι, μαγειρεμένο από Φώτη Παρασκευαϊδη.

 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο