Στις 19 και στις 20 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στον Πυργετό η Γιορτή Ακτινιδίου, η οποία έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός πλαισίου πολιτιστικού και ειδικού περιεχομένου σε σχέση με το ακτινίδιο.
Το πολύτιμο αυτό φρούτο, στηρίζει την τοπική οικονομία και αναμένεται ότι θα αποτελέσει το κίνητρο για περαιτέρω γιορτές που έχουν σκοπό την ανάδειξη των αγροτικών προϊόντων.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει έκθεση όπου θα συμμετέχουν με περίπτερα παραγωγοί και επιχειρηματίες που ασχολούνται με το ακτινίδιο, ημερίδα όπου ομιλητές θα μιλήσουν για τα οφέλη του ακτινιδίου και τη χρήση του, καθώς και άλλες παράλληλες δράσεις ανάδειξης τόσο της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής όσο και των αγροτικών προϊόντων όπως το ακτινίδιο.
Εξάλλου το ακτινίδιο, δεν είναι μόνο ευεργετικό για την υγεία, αλλά έχει και ιδιαίτερα χαμηλή θερμιδική αξία. Μπορεί να καταναλωθεί ωμό ή σε κάποιο γλυκό ή μαρμελάδα, ενώ η διατροφική του αξία διατηρείται σε οποιαδήποτε μορφή του.