Μουντιάλ μίνι ποδοσφαίρου στο Ρέθυμνο

01-10-19 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ο ΕΟΤ αποφάσισε την έγκριση της διάθεσης ποσού 37.200 ευρώ με ΦΠΑ 24%, ως συμμετοχή του με την αγορά χορηγικού πακέτου για τη κάλυψη μέρους της δαπάνης που θα προκύψει από τη διοργάνωση του «Παγκόσμιου Κυπέλλου μίνι ποδοσφαίρου SOCCA WORLD CUP 2019» η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο από τις 12 έως τις 20 Οκτωβρίου.

Στην Κρήτη θα βρεθούν 40 χώρες απ' όλο τον κόσμο, που θα παραμείνουν για 9 ημέρες στο νησί, διεκδικώντας τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή.

Σύμφωνα με τον ΕΟΤ, η συγκεκριμένη μορφή τουρισμού λειτουργεί ως κινητήριος μοχλός ανάπτυξης και ανταγωνιστικό κριτήριο επιλογής από τους τουρίστες να επισκεφθούν την Ελλάδα, αφού ο αθλητικός τουρισμός είναι εκείνη η τουριστική δραστηριότητα ατόμων και γκρουπ, με βασικά κίνητρα τη συμμετοχή σε οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες και προπονητικά προγράμματα, την παρακολούθηση αθλητικών αγώνων και την αθλητική αναψυχή.

Επιπλέον, τονίζει ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι ένα μεγάλο γεγονός, καθότι το ποδόσφαιρο θεωρείται παγκοσμίως κορυφαίο άθλημα και οι αγώνες έχουν διεθνή απήχηση. Τέτοιου είδους σημαντικές δράσεις προβάλλουν μια νέα ισχυρή εικόνα Ελλάδας που συνδυάζει τον κλασικό, ιστορικό, παραδοσιακό και ταυτόχρονα σύγχρονο τουρισμό. Ειδικότερα προβάλει τις αναρίθμητες δυνατότητες της χώρας να προσφέρει μοναδικές και ετερόκλητες μεταξύ τους εμπειρίες στους επισκέπτες, ταυτόχρονα με το παραδοσιακό μοντέλο «ήλιος/θάλασσα», εμπλουτίζει το τουριστικό προϊόν, ενισχύει την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και προσφέρει οικονομικά οφέλη στην συγκεκριμένη περίπτωση στην πόλη του Ρεθύμνου.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι