Οδηγήστε μονοθέσιο της Formula 1 στην Κέρκυρα!

19-09-19 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Μια μοναδική εκδήλωση πραγματοποιείται στην Κέρκυρα σήμερα 19 και αύριο 20 Σεπτεμβρίου. Ένα μονοθέσιο της Formula 1 (replica) με ενσωματωμένο προσομοιωτή οδήγησης θα βρίσκεται σε κεντρικό πεζόδρομο της παλαιάς πόλης.

Χρησιμοποιώντας έναν υψηλής προδιαγραφών προσομοιωτή Grand Prix Formula 1, θα υπάρχει η δυνατότητα κάποιος να οδηγήσει ένα μονοθέσιο πλήρους μεγέθους δοκιμάζοντας πώς αισθάνεται ένας πιλότος κατά διάρκεια ενός αγώνα ταχύτητας σε κάποιο σιρκουί, όταν η αδρεναλίνη του «ανεβαίνει» στα ύψη.

Οι οπαδοί της Formula 1 ή απλοί άνθρωποι που ενδιαφέρονται γι αυτή την ανεπανάληπτη εμπειρία ζωής, θα έχουν την δυνατότητα να δουν από κοντά το μονοθέσιο και να το δοκιμάσουν εάν το επιθυμούν. 

Πλησίον του χώρου όπου θα είναι εκτεθειμένο το μονοθέσιο και σε ειδική κατασκευή που θα περιέχει 2 ελαστικά, θα παρουσιάζεται επίσης με ένα διαδραστικό τρόπο και η αλλαγή ελαστικών, «F1 Pit Stop», με την εμπλοκή του παρευρισκομένου κοινού με σχετική χρονομέτρηση.  

Θα οργανωθεί σχετικός διαγωνισμός με διάφορα δώρα για το κοινό.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΤΕΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

Οι ομάδες της Formula 1 χρησιμοποιούν προσομοιωτές οδήγησης σε δοκιμές, για το σχεδιασμό καινούργιων μονοθέσιων αγωνιστικών αυτοκινήτων και όλες τις φορές που, λόγω των κανονισμών, δεν είναι δυνατόν να γίνουν δόκιμες στην πίστα. Βασιζόμενοι στις αρχές της τεχνολογίας με την οποία οι πιλότοι της Formula 1 εκπαιδεύονται, οι προσομοιωτές θα σας κάνουν να νιώσετε το έντονο συναίσθημα να ανεβείτε σε ένα αγωνιστικό μονοθέσιο αυτοκίνητο και να το φθάσετε στο ανώτατο όριο απόδοσης του. Το σύστημα είναι κατασκευασμένο για να μεταφέρει στον χρήστη-πιλότο τις αισθήσεις που αισθάνονται τρέχοντας πραγματικά στην πίστα και να μεταδίδει πιστά όλες τις συγκεκριμένες καταστάσεις του κάθε σιρκουί. 

Λόγω της σπουδαιότητας της εκδήλωσης που συμβάλλει στην τουριστική προώθηση της χώρας, η διοργάνωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

 

 

 

Εαν για κάποιο λόγο δεν δύναται να έλθει κάποιο τηλεοπτικό συνεργείο σας, υπάρχει την δυνατότητα (εαν το επιθυμείτε φυσικά) να σας αποστείλουμε εμείς σύντομα πλάνα των εκδηλώσεων για να τα προβάλλετε με τον τρόπο που θεωρείτε καλύτερο. 

 

 

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ισχυρός επενδυτικός προορισμός η Αθήνα - για πρώτη φορά στο top10 των προτιμώμενων ευρωπαϊκών πόλεων
Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Γαλάζια Σημαία 2024 | Πρωταθλήτρια επί 30 χρόνια η Ισπανία- δεύτερη η Ελλάδα