Εβδομάδα γαστρονομίας στην Αμοργό

12-09-19 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Από τις 22 έως τις 29 Σεπτεμβρίου, θα διεξαχθεί στην Αμοργό η Εβδομάδα Γαστρονομίας.

Σκοπός της δράσης, είναι η ανάδειξη και η προβολή των τοπικών συνταγών, των προϊόντων αλλά και της γαστρονομικής κουλτούρας του νησιού της Αμοργού από το χθες έως το σήμερα. Η γνωριμία της Αμοργιανής παραδοσιακής κουζίνας στους Έλληνες και στους ξένους επισκέπτες του νησιού, εξασφαλίζει ένα πλούσιο μέλλον στις σημαντικές συνταγές της.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, θα λάβουν χώρα εξειδικευμένα σεμινάρια στις επισιτιστικές επιχειρήσεις της Αμοργού, ώστε να χρησιμοποιούν με τον σωστό τρόπο όσο το δυνατόν περισσότερες τοπικές συνταγές και τοπικά παραγόμενα προϊόντα. Με αυτόν τον τρόπο, θα αναδειχθεί περισσότερο η γαστρονομία του νησιού, αναβαθμίζοντας το τουριστικό του προϊόν.

Παράλληλα, μέσω των γαστρονομικών παρουσιάσεων, επιδιώκεται η εισαγωγή όλο και περισσότερο τοπικών συνταγών και τοπικά παραγόμενων προϊόντων στα ξενοδοχεία της Αμοργού, τα οποία προσφέρουν επισιτιστικές υπηρεσίες στις εγκαταστάσεις τους.

Πολύ σημαντική επίσης, είναι και η ένταξη των ξενοδοχείων της Αμοργού στο δίκτυο του Ελληνικού Πρωινού.

Τέλος, μέσω των ανωτέρω εκδηλώσεων, επιτυγχάνεται η γνωριμία, η ενασχόληση και η εμβάθυνση των κατοίκων στη γαστρονομική κουλτούρα του νησιού της Αμοργού.

 

 

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων