Παρατηρητήριο Τουρισμού στη Βέροια

12-09-19 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Τη συνεργασία με εταιρεία συλλογής και δημοσίευσης στατιστικών στοιχείων ξενοδοχείων αποφάσισε ο Δήμος Βέροιας, με στόχο τη δημιουργία Παρατηρητηρίου Τουρισμού.

Στο σκεπτικό της απόφασης, αναφέρεται ότι η συλλογή αξιόπιστων δεδομένων του τουριστικού τομέα που θα εμπλουτίζουν την τράπεζα δεδομένων του Δήμου Βέροιας, κρίνεται απαραίτητη προκειμένου αυτά να αξιοποιούνται και να επεξεργάζονται από τον Δήμο, σε κάθε βήμα σχεδιασμού της αναπτυξιακής διαδικασίας και στην προετοιμασία παρεμβάσεων και έργων, με στόχο την ανάπτυξη εύστοχων δράσεων και προγραμμάτων τουριστικής προβολής του δήμου.

Μέσω της ανωτέρω συνεργασίας, επιδιώκεται να καλυφθεί το κενό που υπάρχει στην ορθή καταγραφή, αποτύπωση και προβολή των ποσοτικών δεδομένων του τουριστικού τομέα και ειδικότερα των υποδομών φιλοξενίας, προκειμένου να δύναται να πραγματοποιηθεί σωστή εκτίμηση του πραγματικού μεγέθους και της σημασίας του για την τοπική οικονομία, με παράλληλη αναβάθμιση της παρουσίας τους στην τουριστική αγορά.

Έτσι, θα υπάρχει διαθέσιμη μία συνεπής και ενημερωμένη βάση στοιχείων, η οποία θα αποτελέσει την πρώτη ύλη για την παρουσίαση για λόγους προβολής και προώθησης των υποδομών φιλοξενίας του δήμου, ενώ παράλληλα θα δύναται να χρησιμοποιείται για λόγους τεκμηρίωσης της οποιαδήποτε παρέμβασης ή δράσης ενίσχυσης του τουριστικού τομέα, η σημαντικότητα του οποίου αυξάνεται διαρκώς για την τοπική οικονομία. Επιπρόσθετα, η αξιοποίηση και επεξεργασία δεδομένων κατά την αναπτυξιακή διαδικασία, συμβάλλει και στο επίπεδο πρόληψης, ιδιαίτερα στον ευαίσθητο τομέα του τουρισμού, που τα δεδομένα μεταβάλλονται διαρκώς. Συνεπώς, είναι αναγκαία η πρόσβαση του δήμου στα στοιχεία αυτά, σε συνεχή και μόνιμη βάση.

 

 

διαβάστε ακόμα

Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά