Απέραντο Γαλάζιο στην Αμοργό με καταδύσεις και μοναστηριακή γαστρονομία

10-09-19 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Αναβιώνει και φέτος στην Αμοργό το Απέραντο Γαλάζιο, μέσα από μία εβδομάδα πλούσια σε γεύσεις, θαλασσινές εμπειρίες και ονειρικές εικόνες.

Ειδικότερα, από τις 22  έως τις 28 Σεπτεμβρίου θα λάβει χώρα η διεθνής εκδήλωση AUTHENTIC BIG BLUE, που ξεκίνησε από την ιδέα αξιοποίησης της ταινίας Le grand Bleu, Απέραντο Γαλάζιο, η οποία  γυρίστηκε στο νησί της Αμοργού και ήταν η αιτία για τη δημιουργία της παγκόσμιας ομοσπονδίας ελεύθερης κατάδυσης. Η καταδυτική εκδήλωση, θα διεξαχθεί στην Αγία Άννα με εναλλακτική τοποθεσία τον Άγιο Παύλο – νησίδα Νικουριά, με τη συμμετοχή 30 και πλέον αθλητών.

Εκτός από το διεθνές τουρνουά ελεύθερης κατάδυσης, η διοργάνωση περιλαμβάνει εβδομάδα γαστρονομίας που φέτος θα έχει ως άξονα τη μοναστηριακή κουζίνα.

Στο πλαίσιο της γαστρονομικής εβδομάδας, οι συμμετέχοντες θα έχουν την τιμή να επισκεφθούν για γεύμα το Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής, τη Μονή Χοζοβιοτισσας και την Παναγία Επανωχωριανή. Στα μοναστήρια, οι μοναχοί θα μαγειρέψουν και θα παρουσιάσουν ένα αυθεντικό μίγμα από την καθημερινή τους κουζίνα και τα γεύματα της γιορτής. Οι επισκέπτες θα δοκιμάσουν παραδοσιακές συνταγές όπως το πατατάτο, το κοφτό, το ξυδάτο και πολλές άλλες ιδιαίτερες τοπικές γεύσεις.

Παράλληλα, θα λάβουν χώρα  περίφημα δείπνα, όπως  αυτό του ερειπωμένου χωριού Ασφοντυλίτης, το οποίο αφήνει πάντα άριστες εντυπώσεις.

Είναι γεγονός ότι η διοργάνωση έχει διεθνή απήχηση και προσφέρει στην Αμοργό σημαντική προβολή, ιδίως και μετά την παρουσία των παραγόντων της ταινίας στο νησί, ενώ λόγω του χρόνου διεξαγωγής της, συμβάλλει  και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

 

 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο