Εικόνες, γεύσεις και μελωδίες από τη Μύκονο και τη Λευκάδα στην πόλη Nanjing της Κίνας

05-09-19 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Γεύσεις, εικόνες και μελωδίες της Λευκάδας και της Μυκόνου προβάλλονται από χθες και μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου στην πόλη Nanjing της Κίνας. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο 5άστερο ξενοδοχείο Fairmont Hotel.

Η κα Μαρία Ζησούλη, υπεύθυνη της διοργάνωσης, παρουσίασε τις ομορφιές της Μυκόνου και της Λευκάδας, τις τουριστικές δυνατότητες και ιδιαίτερα τα Ελληνικά προϊόντα.

Ο chef της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις κ. Λάζαρος Κολαξής παρουσίασε παραδοσιακές συνταγές της Λευκάδας όπως κολοκυθοκορφάδες, τσιγαρίδια, σοφιγάδο, σαβόρο, φακές Εγκλουβής, παστέλια και μαντολάτα και πολλά ακόμη ποικιλίες των Επτανήσων, όπως και πιάτα από Μύκονο, ειδικά το σύγκλινο, τα λουκάνικα, την μόστρα, το χοιρινό, τα αμυγδαλωτά Μυκόνου και πολλές ακόμη γεύσεις από τις όμορφες Κυκλάδες. 

Ο πολιτιστικός Σύλλογος «Ανεμόμυλοι» της Μυκόνου και οι Μουσικοί τους θα μεταφέρουν τις εικόνες, τους χορούς, τις μελωδίες του Αιγαίου και του Ιονίου Πελάγους και τον πολιτισμό στην μακρινή Κίνα

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Μυκόνου και του Επιμελητηρίου Λευκάδας. 

Βασικοί συντελεστές στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης είναι τα ξενοδοχεία “Micra Anglia” στην Άνδρο και «Pearls of Mykonos”. Επίσης η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης ΕΖΑ, το ούζο «Πλωμάρι Γιαννάτσης», η “Moropoulos Winery”, και ‘Υπερελαιον Graceland.

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο