Οδηγός ψαριών για το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου

30-07-19 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Τη δημιουργία και εκτύπωση Οδηγού Ψαριών του Εθνικού Πάρκου αποφάσισε ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των δράσεων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, ειδών και οικοτόπων, πρόκειται να δημιουργηθεί ένας οδηγός ψαριών, ο οποίος μεταξύ άλλων θα περιέχει εισαγωγικές πληροφορίες για την προστατευόμενη περιοχή, κατάλογο των ειδών ψαριών του Εθνικού Πάρκου και αναλυτικές πληροφορίες για τα μορφολογικά,  οικολογικά και βιολογικά χαρακτηριστικά κάθε είδους και την κατάταξή τους σε κατηγορίες κινδύνου.

Παράλληλα, προγραμματίζεται η  παραγωγή ενός εντύπου το οποίο θα περιέχει τα αποτελέσματα της πιλοτικής εφαρμογής καινοτόμων μεθόδων αντιμετώπισης της σύγκρουσης λύκου-θήρας, δηλαδή της θανάτωσης κυνηγετικών σκύλων από λύκους και λύκου-κτηνοτροφίας, δηλαδή της μαζικής θανάτωσης κτηνοτροφικών ζώων σε εποχικούς χώρους σταβλισμού στο Εθνικό Πάρκο Β. Πίνδου.

Επίσης σημαντικό είναι το γεγονός ότι  θα παραχθεί και ενημερωτικό υλικό το οποίο θα αναφέρεται στη σπουδαιότητα της περιοχής ως θερμό σημείο βιοποικιλότητας  αλλά και προσαρμοστικής ενδο-ειδικής ποικιλότητας, καθώς στην αξία των γεωργο-κτηνοτροφικών λιμνίων ως σημαντικών πυρήνων βιοποικιλότητας. Το έντυπο θα περιέχει τα αποτελέσματα της διερεύνησης της κατανομής και της κατάστασης διατήρησης του είδους προτεραιότητας Triturus macedonicus (Μακεδονικός χτενοτρίτωνας) και των ενδιαιτημάτων του, στην Προστατευόμενη Περιοχή του Πάρκου Βόρειας Πίνδου.

Τέλος, ο Φορέας Διαχείρισης Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, θα προβεί μεταξύ άλλων στη δημιουργία τηλεοπτικών σποτ που αφορούν στην αρκούδα και τον λύκο, καθώς και στη διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων με στόχο την προβολή συγκεκριμένων διαχειριστικών δράσεων.

 

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»