Γιορτή Μήλου στην Αγιά της Λάρισας

28-07-19 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Από την 1η έως και τις 7 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στην Αγιά της Λάρισας και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου, η καθιερωμένη πλέον Γιορτή Μήλου.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, θα λάβουν χώρα πολιτιστικές και ενημερωτικές εκδηλώσεις με θέμα το μήλο, όπου στον χώρο θα υπάρχουν περίπτερα προβολής της καλλιέργειας μήλου καθώς και μεταποιητικά προϊόντα του. Σκοπός της είναι η ενημέρωση των αγροτών σε καινοτόμους μεθόδους καλλιέργειας και η προβολή των προϊόντων. Εξίσου σημαντικός στόχος της εκδήλωσης, είναι  να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο πολιτιστικού και ειδικού περιεχομένου σε σχέση με το μήλο και τα παράγωγά του, το οποίο θα στηρίζει την τοπική οικονομία και θα ανοίξει νέους ορίζοντες σε θεσμούς όπως είναι οι γιορτές αγροτικών προϊόντων. Τέλος, μέσω των παράλληλων δράσεων, επιδιώκεται η ανάδειξη τόσο της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής, όσο και των αγροτικών προϊόντων όπως το μήλο, που στηρίζει την τοπική οικονομία. Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής αλλά και της Ελλάδας εν γένει.

Οι συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και η Κοινωφελής Επιχείρηση Καλυψώ του Δήμου Αγιάς.

 

 

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι