Παραποτάμιος αγώνας δρόμου στην Ορεστιάδα

16-07-19 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Στις 27 Ιουλίου θα διεξαχθεί στην Ορεστιάδα, στις όχθες του ποταμού ‘Αρδα, ο 4ος Παραποτάμιος Δρόμος Χριστόδουλος Ρυζιώτης.

Η αθλητική εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται για να τιμήσει τη μνήμη του δημιουργού της, Χριστόδουλου Ρυζιώτη, έχει ως στόχο να καθιερωθεί ως κοινωνικό και αθλητικό γεγονός, προσελκύοντας τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.

Οι παραποτάμιοι αγώνες, είχαν  τα τρία προηγούμενα χρόνια μεγάλη επιτυχία, καθώς συμμετείχαν 200 και πλέον δρομείς από όλη την Ελλάδα, στο σύνολο των διαδρομών. Φέτος, οι αγώνες θα είναι εμπλουτισμένοι με δύο διαδρομές των 10 και των 3 χιλιομέτρων και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν σε μια πανέμορφη παραποτάμια διαδρομή, δίπλα στον ποταμό Άρδα. Με αυτόν τον τρόπο, προσφέρεται στους αθλητές η ευκαιρία να γνωρίσουν την παράρδια περιοχή, το ιδιαίτερο φυσικό της κάλλος, την τοπική φιλοξενία και την ξεχωριστή παράδοση, ενισχύοντας παράλληλα την τουριστική προβολή της περιοχής.

Επιπλέον στόχοι των αγώνων,  είναι η ευαισθητοποίηση αθλητών και συμμετεχόντων στην προστασία του περιβάλλοντος,  σε συνδυασμό με την προαγωγή της υγείας, υιοθετώντας την άσκηση ως τρόπο ζωής και συμμετέχοντας βιωματικά όλες τις εποχές του έτους. Οι αθλητές, θα γνωρίσουν την αξία του σπάνιου και μοναδικού οικοσυστήματος της περιοχής, αναλαμβάνοντας ενεργό δράση για την προστασία του. Τέλος,  μέσω του αγώνα και μέσω της προαγωγής του αθλητικού ιδεώδους, ενισχύεται μεταξύ άλλων και η αυτοπεποίθηση  των νεαρών αθλητών.

 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο