Η Θερινή Ακαδημία Κιθάρας ξανά στον Μόλυβο της Λέσβου

15-07-19 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Για 8η συνεχή χρονιά, από την 1η έως και τις 7 Αυγούστου, θα διεξαχθεί στον Μόλυβο της Λέσβου,  την πατρίδα του Αρίωνα, η Θερινή Ακαδημία Κιθάρας.

Πρόκειται για μία σειρά εκδηλώσεων, οι οποίες έχουν ως στόχο να ενδυναμώσουν τη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος του νησιού, προωθώντας τον πολιτιστικό και εκπαιδευτικό τουρισμό,  ενώ παράλληλα επιδιώκεται η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και η δημιουργία ζωντανών πυρήνων πολιτισμού στα νησιά της Περιφέρειας.

Σημαντικοί καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο θα επισκεφθούν τον Μόλυβο, τη γενέτειρα του κιθαρωδού Αρίωνα, για να πάρουν σε μια σημαντική, εβδομαδιαία διοργάνωση που περιλαμβάνει καθημερινά μεγάλες συναυλίες, Ακαδημία Κιθάρας υψηλού επιπέδου με συμμετοχές από όλο τον κόσμο, ημερίδα και μουσικοθεατρικό εργαστήρι για παιδιά.

Οι ανωτέρω καλλιτεχνικές δράσεις, απευθύνονταν σε παιδιά, μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές και καθηγητές, ενώ οι συναυλίες είναι ανοιχτές στο ευρύ κοινό.

Φοιτητές από διάφορες χώρες εκτός της Ελλάδας, όπως Κίνα, Σερβία, Γερμανία, Ολλανδία, Αγγλία και Τουρκία, οι οποίοι πήραν μέρος σε κύκλους μαθημάτων, διαγωνισμούς, προετοιμασία για εισαγωγή στις Μουσικές Ακαδημίες και  ακροάσεις για εισαγωγή στη Διεθνή Ακαδημία Κιθάρας του Koblenz, είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και με μουσικούς που δεν είναι κιθαρίστες, γεγονός που τους βοήθησε να διευρύνουν την ερμηνευτική τους προσέγγιση.

Στην φετινή διοργάνωση, θα συμμετέχουν τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ σε μία μοναδική Συναυλία 50 καλλιτεχνών, η οποία θα λάβει χώρα στο Κάστρο του Μολύβου και θα αποτελεί την έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ.

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google
Ανοίγει την 1η Μαΐου το νέο πολυτελές Amyth of Mykonos | Super Paradise
Ο νέος γενικός διευθυντής του Eliamos Villas Hotel & Spa στην Κεφαλονιά
Oceania Cruises: Πολυάριθμα νέα δρομολόγια κρουαζιέρας σε Αθήνα και Ελληνικά νησιά το 2025