Αγώνες Zagori Mountain Running (video)

11-07-19 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Από τις 19 έως τις 21 Ιουλίου θα διεξαχθεί στο Ζαγόρι ο περίφημος αγώνας ορεινού τρεξίματος  Zagori Mountain Running 2019.

Η προώθηση της τουριστικής προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό, καθώς και η ανάδειξη της περιοχής σε έναν από τους καλύτερους αθλητικούς προορισμούς της Ευρώπης, αποτελούν και ένα από τα φετινά «στοιχήματα» του αγώνα. Ειδικότερα, ο αθλητικός τουρισμός προωθείται από τον Δήμο Ζαγορίου, ως μία εναλλακτική μορφή τουρισμού που σκοπό έχει να τονώσει την τοπική οικονομία, ενισχύοντας ταυτόχρονα τον εσωτερικό τουρισμό.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των εννέα προηγούμενων διοργανώσεών του, ο αγώνας ορεινού τρεξίματος έχει ήδη τραβήξει το ενδιαφέρον πολλών ξένων δρομέων: Αθλητές και λάτρεις της φύσης από όλο τον κόσμο, θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν στους αγώνες των 80, 42, 21 και 10 χιλιομέτρων, δοκιμάζοντας τις αντοχές τους στα πανέμορφα αλλά απαιτητικά τοπία της Τύμφης και του Ζαγορίου. Στους αγώνες αυτούς, οι συμμετέχοντες θα διασχίσουν το μοναδικό Εθνικό Δρυμό Βίκου-Αώου, μια περιοχή προστατευόμενου φυσικού πλούτου και θα απολαύσουν την ξεχωριστή ομορφιά που προσφέρουν το φαράγγι του Βίκου, η οροσειρά της Τύμφης, η Δρακόλιμνη, ο Βοϊδομάτης με τα πεντακάθαρα νερά του και τα Ζαγοροχώρια.

Σημαντική συμβολή στη διοργάνωση φέρουν και οι κάτοικοι των περιοχών, με τη φιλοξενία τους και την προσπάθεια ανάδειξης του πολιτισμού της περιοχής, ώστε να καταστούν τα βουνά της Ηπείρου σημαντικός προορισμός του αθλητικού τουρισμού.

 

διαβάστε ακόμα

Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη