Έκθεση αγροτουρισμού στην Επίδαυρο

09-07-19 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Από τις 12 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου, στο λιμάνι στης Αρχαίας Επιδαύρου θα πραγματοποιηθεί η 22η Έκθεση Αγροτουρισμού Επιδαύρου η οποία θα λειτουργεί κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

Η εν λόγω διοργάνωση ξεκίνησε πριν από 22 χρόνια με πρωτοβουλία του αείμνηστου Χρήστου Λαμπράκη, επίτιμου δημότη Επιδαύρου, διαμορφώνοντας ένα νέο, για τα τότε δεδομένα, θεσμό που σύντομα υιοθετήθηκε από πολλές άλλες περιοχές της χώρας. Η έκθεση συγκεντρώνει παραγωγούς, οικοτεχνίες, συνεταιρισμούς, βιοτέχνες, καλλιτέχνες και εμπόρους παραδοσιακών προϊόντων από την Επίδαυρο, τους νομούς της Πελοποννήσου και ολόκληρη τη χώρα, με στόχο τη γνωριμία των επισκεπτών με προϊόντα της ελληνικής γης, τη στήριξη των ντόπιων παραγωγών και τη μύησή τους στο πνεύμα και τις αξίες που πρεσβεύει ο αγροτουρισμός.

Ο κύριος όγκος των επισκεπτών, που ξεπερνά τις 15.000 απαρτίζεται εκτός από ντόπιους και παραθεριστές, και από τους θεατές των θεατρικών και μουσικών παραστάσεων που πραγματοποιούνται παράλληλα στο μικρό και το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία είναι συνδιοργανωτής της ανωτέρω έκθεσης, η υψηλή ποιότητα των προϊόντων, σε συνδυασμό με τα έθιμα και την παράδοση της πελοποννησιακής γης, έχουν πολλάκις προβληθεί σε δράσεις εξωστρέφειας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, μέσω εκδηλώσεων γαστρονομίας και γευσιγνωσίας, οι οποίες έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις, όπου και αν παρουσιάστηκαν.

Επιπροσθέτως, η προβολή του προορισμού της Πελοποννήσου με την ποικιλομορφία που τη διακρίνει και τις υψηλού επιπέδου τουριστικές υποδομές της έχουν συμβάλει σημαντικά στην αύξηση του εισερχόμενου στην περιοχή τουρισμού και στην τόνωση της υπεραξίας της πελοποννησιακής οικονομίας.

 

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ