Άδειες για δύο νέες πλωτές εξέδρες στη Μύκονο

04-07-19 | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Νέες πλωτές εξέδρες εγκρίθηκαν από τους αρμόδιους φορείς, προς τοποθέτηση σε θαλάσσιες περιοχές της Μυκόνου.

Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, ενέκρινε την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στη θαλάσσια περιοχή Άγιος Ιωάννης, για λογαριασμό της εταιρείας Νικόλαος Μιχ. Ζουγανέλης Ανώνυμη Ξενοδοχειακή-Τουριστική και Εμπορική Εταιρεία.

Η πλωτή εξέδρα, επιφάνειας 66 τ.μ., θα χρησιμοποιηθεί για προσωρινή πρόσδεση σκαφών και θα τοποθετηθεί από την εταιρεία στην προβλεπόμενη από την τοπογραφική αποτύπωση θέση, άνευ επέμβασης στον αιγιαλό.

Δεν επιτρέπεται η χρήση της πλωτής εξέδρας για εγκατάσταση και λειτουργία εστιατορίων ή κέντρων αναψυχής, ούτε δύναται να εξυπηρετεί θέσεις μόνιμου ελλιμενισμού σκαφών ή διαφημιστικούς σκοπούς.

Παράλληλα, η ίδια ως άνω αρμόδια αρχή, ενέκρινε την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας επίσης στη θαλάσσια περιοχή Άγιος Ιωάννης, για λογαριασμό της εταιρείας Ίριδα Ξενοδοχειακές – Τουριστικές - Εμπορικές και Κατασκευαστικές Ανώνυμη Εταιρεία.

Η εν λόγω πλωτή εξέδρα, επιφάνειας 36,05 τ.μ., τοποθετείται για εποχιακή χρήση έως  6 μηνών, με σκοπό την πρόσβαση των λουομένων σε δύσβατη παραλία και περιοχή. Σημειώνεται ότι η πλωτή εξέδρα θα πρέπει να βρίσκεται σε ασφαλή απόσταση από τυχόν λιμενικά έργα, που βρίσκονται ή κατασκευάζονται στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή, καθώς και από ναυτιλιακούς κινδύνους, ιδίως ναυάγια ή περιοχές όπου παρατηρούνται παλίρροιες.

 

διαβάστε ακόμα

Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι
In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη